Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bezoek aan Prinses Máxima Centrum

31 oktober 2018 | 14.30 - 17.00 uur | Utrecht
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opent de deuren van haar gloednieuwe centrum voor de leden van VNO-NCW provincie Utrecht voor een uniek en interessant bezoek. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. In het Centrum is alle hoog complexe zorg en alle research gebundeld. Met maar één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het Prinses Máxima Centrum stelt in alles kinderen en gezinnen centraal; niet alleen in de behandeling en bejegening maar ook het gebouw en de bijzondere voorzieningen zijn helemaal gericht op kinderen en gezinnen.

De concentratie en integratie van zorg en onderzoek op het allerhoogste niveau in één kinderoncologisch centrum is noodzakelijk om te komen tot meer genezing van kinderen met kanker met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Met de komst van het Prinses Máxima Centrum verwerft Nederland, zowel in Europa als wereldwijd, een unieke positie op het gebied van kinderoncologie. Een positie die hen helpt hun ambitie en missie waar te maken.

Naast zorg en opleidingen vormt research een essentieel onderdeel van het Prinses Máxima Centrum. Reeds 22 onderzoeksgroepen en meer dan 150 onderzoekers zijn actief bij het Centrum. De nauwe samenwerking tussen zorg en research draagt bij aan nieuwe inzichten en nieuwe en verbeterde behandelingen. Ook leidt de bundeling van expertise tot meer synergie in onderzoek en zorg. Bovendien trekt een goed geoutilleerd kinderoncologisch wetenschappelijk onderzoeksinstituut toptalent aan uit binnen- en buitenland.

Het Prinses Máxima Centrum is voortgekomen uit een initiatief van zorgprofessionals en ouders van kinderen met kanker. Van begin af aan hebben zij in alle opzichten aan de basis gestaan van de ontwikkeling van het Centrum zoals dat nu bestaat. Na jaren van voorbereiding is de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum in gebruik genomen op 18 mei 2018. De officiële opening door Koningin Máxima vond plaats op 5 juni 2018.

Tijdens het bedrijfsbezoek zal Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum, ons meer vertellen over de missie, ambitie, de bijzondere voorzieningen, het gebouw en de wijze waarop het Prinses Máxima Centrum werkt aan het realiseren van hun missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Want daar gaat het om.

Wilt u meer weten en kennismaken met het ‘neusje van de zalm’ op het gebied van kinderoncologie op Europees niveau? Kom dan op woensdag 31 oktober 2018 naar het bedrijfsbezoek bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht!