Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bijeenkomst EWRC: een kennismaking met Michiel Scheffer

10 oktober 2023 | 13.30 - 15.00 uur | Brussel

Discussieer mee over hoe we Europese regio’s sneller met elkaar kunnen verbinden en maak kennis met Michiel Scheffer en andere ondernemers.

VNO-NCW Midden, VNO-NCW Brussel en Th!nk East Netherlands organiseren op 10 oktober aanstaande een bijeenkomst in Brussel tijdens de European Week of Regions and Cities. Wij nodigen ondernemers, (managing) directors, overheidsbestuurders, bestuurders van brancheverenigingen, regiobestuurders en bestuurders van grotere ondernemersverenigingen van harte uit om zich aan te melden voor deze bijeenkomst.

Het thema van de bijeenkomst is ‘Hoe benutten we de ervaring en kennis in de regio’s optimaal om te bouwen aan een groene en digitale economie’. Daarnaast kunt u uitgebreid kennismaken met Michiel Scheffer en ondernemers en bestuurders uit diverse regio’s.

Aandacht wordt besteed aan regionale innovatieve ecosystemen in Europa. Het vormt de sleutel tot succes. In de Europese regio Oost-Nederland werken we al aan succesvolle ecosystemen, als smart energy hubs, circulaire economie en fotonica, met impact op een digitale en groene toekomst voor regionale ondernemers.

Programma
13.30u Welkom door gespreksleider Winand Quaedvlieg, permanent gedelegeerde voor VNO-NCW in Brussel
13.40u Een kennismaking met Michiel Scheffer, voorzitter van de Europese Innovatieraad. In een interview met prikkelende vragen maken we kennis met de eerste voorzitter van de Europese Innovatieraad en horen over zijn drijfveren, internationale achtergrond en zijn ambities.
14.10u Een ondernemersblik op het belang van regionale ecosystemen: Winand Quaedvlieg als gespreksleider en Michiel Scheffer als tafelheer gaan in gesprek met diverse ondernemers uit Nederland en Europa over het belang van regionale ecosystemen.
14.30u Discussie met de deelnemers in de zaal.
15.00u Afsluiting en napraten onder het genot van een drankje en hapje.

Over Michiel Scheffer
In zijn nieuwe functie gaat hij werken aan het toekomstbestendig maken van de EIC en het gereedmaken ervan voor de nieuwe programmaperiode na 2027 op basis van groene en digitale beleidsprioriteiten. Hij benadrukte dat de urgentie voor de maatschappelijke transformaties leidend zijn voor de huidige Europese Commissie. Weerbaarheid en strategische autonomie zijn topprioriteit. Het gaat om langjarige ontwikkelingen om innovatie bij bedrijven te stimuleren. De EIC heeft instrumenten voor baanbrekende innovaties van bedrijven. Samenwerken is cruciaal, zowel regionaal, nationaal als op Europese schaal.

Locatie
Atelier29
Jacques de Lalaingstraat 29
Brussel

Discussieer mee over hoe we Europese regio’s sneller met elkaar kunnen verbinden en hoe je kunt meebouwen aan succesvolle innovatie ecosystemen. Benut (je) kansen! Meld je voor deze bijeenkomst aan via de button of via event@vno-ncwmidden.nl.