Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

BOOST Smart Industry Jaarevent 2020 – Regio Oost

22 september 2020 | 15.30 - 17.30 uur | online

Op 22 september organiseert BOOST samen met het landelijk bureau Smart Industry en haar kernpartners het jaarlijkse regio event.

Strategie en innovatie in de nieuwe werkelijkheid

In een live uitzending vol met interactie en relevante sprekers geven we inzicht en praktische handvaten om met Smart Industry aan de slag te gaan of een volgende stap te zetten.

Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie zal een update geven over de huidige economische situatie binnen de maakindustrie, Niki Seelen zal als mainspeaker vanuit haar rol als business developer bij Business Models Inc. inspiratie en praktische tips delen over hoe je in deze onzekere tijd waarde toe kunt voegen door anders naar je businessmodel te kijken en te innoveren. Aansluitend zullen we met een aantal ondernemers uit de regio verder praten over de veranderingen die zij hebben doorgevoerd om hun bedrijfsvoering toekomst bestendig te maken. Aan tafel schuift onder andere Jaco Oosterhof, directeur van Orange Cleaning. In Coronatijd ontwikkelden zij razend snel een handdesinfectie apparaat onder de naam Clean2go.

15:30 uur 

Opening en welkom door Mark Beumer
Interview met Fried Kaanen, ondernemer en voorzitter van de Koninklijke Metaalunie.

Waar staat de Nederlandse maakindustrie? Hoe doen we het in Oost Nederland en hoe participeren we in deze disruptieve tijden op de ontwikkelingen en kansen die Smart Industrie toepassingen bieden? 

15:45 uur 

Interactieve keynote door Niki Seelen, business developer van Business Models Inc.

Wat vraagt deze tijd van ondernemers? Hoe kun je anders naar je businessmodel kijken om nieuwe kansen te zien. Maar vooral; hoe doen collega ondernemers dit en wat kan ik daar van leren? 

16:20 uur 

Ondernemers aan het woord
Mark Beumer praat met onder andere Jaco Oosterhof, directeur van Orange Cleaning. In Coronatijd hebben zij apparaten ontwikkeld voor handdesinfectie en andere hygiëne toepassingen. Fried Kaanen en Niki Seelen sluiten aan in dit gesprek en zullen ingaan op de vragen van het (online) publiek.

16:50 uur

Afsluiting & deelnemers Poll

16:55 uur 

Netwerk carrousel en digitale borrel
Via de netwerk carrousel kunt u andere deelnemers ontmoeten en nieuwe contacten opdoen of napraten over alle informatie die er gedeeld is.

Aanmelden voor dit online event kan hier.

Over de sprekers 

Mark Beumer 

Tijdens zijn studie Logica heeft dagvoorzitter Mark Beumer ooit moeten berekenen hoeveel oneindig plus één is. Hij kan elk probleem van elke kant analyseren. Hij begint bij de inhoud en excelleert in (helpen) uitleggen. Hij weet waarover hij spreekt en waarover wordt gesproken. Jarenlang presenteerde hij het duurzaamheidsnieuws op BNR Nieuwsradio. Ook is hij werkzaam bij Het Groene Brein: een social enterprise gespecialiseerd in het toepassen van wetenschappelijke kennis voor duurzame innovatie. Een laatste weetje over Mark? Hij is de laatste Nederlandse winnaar van het Groot Dictee.

Fried Kaanen

Godfried Kaanen (1955), roepnaam Fried, is een gedreven ondernemer met een uitgebreid netwerk en visie op het MKB metaal als sector van de Nederlandse industrie. Hij is sinds 2004 directeur/eigenaar van Bosch Scharnieren en Metaal B.V. en sinds januari 2012 van Quick Response Software B.V. Hiernaast is hij sinds september 2014 voorzitter van Koninklijke Metaalunie en heeft diverse bestuursfuncties bij MKB Nederland, SER en het Transitieteam Circulaire Maakindustrie. Het smeden van relatie, coachend leiderschap en professionaliseren zijn elementen van zijn management stijl. Hij wordt met regelmaat gevraagd als gastspreker op gebied van onder andere doorlooptijdverkorting en Smart Industry.

Niki Seelen 

Niki Seelen is business designer bij Business Models Inc. Op haar energieke manier inspireert ze bedrijven en individuen om hun bedrijf te herontwerpen voor een betere toekomst. Aan de hand van verschillende industrieën, nieuwe business modellen en baanbrekende ondernemers laat Niki zien hoe je in de toekomst waarde kunt leveren aan je klanten. Haar creatieve startup mentaliteit en ondernemende achtergrond zijn een interessante mix voor nieuwe inzichten en betekenisvolle interactie.