Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Dare to be circulair

14 november 2023 | 15.00 - 20.30 uur | Deventer

Al jarenlang zetten bedrijven in Oost-Nederland zich in voor diverse circulaire innovatieprojecten, met als doel slimmer en efficiënter om te gaan met grondstoffen en producten in hun bedrijfsketens. Nu is het tijd om de balans op te maken en van elkaars ervaringen te leren. Daarom organiseert VNO-NCW Midden, samen met andere betrokken partijen, ‘Dare to be Circular’ op dinsdag 14 november 2023 in de Gashouderfabriek in Deventer.

‘Dare to be Circular’ draait om ondernemers die graag hun kennis en ervaringen op het gebied van circulair ondernemen willen delen. Daarnaast staat de betrokkenheid van studenten centraal in het programma. Zij hebben een actieve rol gespeeld in diverse circulaire innovatieprojecten en vertegenwoordigen de generatie die deze ontwikkelingen verder zal uitwerken.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 15:00 – Ontvangst
 • 15:30 – Plenaire opening door Marlies Claasen, de dagvoorzitter. Welkomstwoord door Alex van Geldrop, programmamanager van CESI-ON.
 • 15:40 – Gesprek met Mark Helder, de voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, en Emmelien Regeling, directeur van RPP Kunststofoplossingen en lid van de Economic Board regio Zwolle. Dit gesprek behandelt de ontwikkelingen op het gebied van circulariteit in de metaal- en kunststofsector, zowel nationaal als regionaal. Hierbij komen de actoren en hun rol aan bod.
 • 16:15 – Eerste ronde met deelsessies.
 • 17:15 – Pauze met versnaperingen.
 • 18:15 – Tweede ronde met deelsessies.
 • 19:30 – Plenaire afsluiting met een debat over de toekomst, waarbij wordt besproken wat er concreet nodig is om circulaire innovaties te bevorderen en te versnellen. Deelnemers aan dit debat zijn onder andere Mark Geerts, eigenaar van Paperfoam, en Carolien Nijhuis, Directeur-eigenaar van de Nijhuis Group.
 • 20:00 – Borrel
 • 20:30 – Einde

 

Deelsessies ronde 1

 1. CSRD en duurzaamheid, wat kan mijn bedrijf er mee?
 2. Verder werken aan Circulaire Innovaties na deelname aan een CIRCO track
 3. In samenwerking met studenten werken aan het vormgeven van circulaire ketens
 4. Hoe ziet de route van idee naar financiering eruit?
 5. Lef hebben om het anders te doen

Deelsessies ronde 2

 1. CSRD en duurzaamheid, wat kan mijn bedrijf er mee?
 2. Vooroplopen of Vastlopen? – In gesprek met drie bedrijven die circulair opereren
 3. Procesmatig toewerken naar een circulair product of organisatie
 4. Hoe ziet de route van idee naar financiering eruit?
 5. Hoe ver is uw organisatie met servitization?

Aanmelden

Ben jij een ondernemer in de industrie die actief is op het thema circulariteit en wil je graag leren van andere ondernemers?

Meld je dan hier aan!