Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Het Grote Flevolandse Provinciale Staten Ondernemers Verkiezingsdebat

12 maart 2019 | 16.30 uur | Lelystad

Woensdag 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Ook voor ondernemend Flevoland zijn dit belangrijke verkiezingen, want welke kant willen we met de provincie op? Hoeveel inwoners willen we erbij hebben? Hoe blijven we bereikbaar per weg, rails en water? Hoe zorgen we voor voldoende personeel en goed onderwijs in Flevoland? Hoe gaan we om met de energietransitie? Hoe zorgen we ervoor dat er zorg in Flevoland blijft? Dit zijn maar een paar thema’s die relevant zijn. VNO-NCW Flevoland wil om deze reden een Lagerhuisdebat met lijsttrekkers van de politieke partijen en ondernemers organiseren.

Tijdens het debat gaan ondernemers en lijsttrekkers met elkaar in gesprek. We hebben Gijs Weenink bereid gevonden om het debat te leiden. Gijs Weenink is één van de beste debatleiders van Nederland, schrijver van het boek ‘Durf te kiezen’ en eigenaar van DebatAcademie.

Met elkaar in debat
Op basis van tien actuele stellingen over het ondernemersklimaat in Flevoland gaan we met de lijsttrekkers én met elkaar in debat. Voorafgaand aan het debat geeft Gijs Weenink tips en trucs hoe je het beste kunt debatteren en laat hij zien op welke verschillende manieren je kunt overtuigen. Ook leert Gijs je over de historie en tradities van het Engelse Lagerhuis en waarom de Engelsen beter debatteren dan de Nederlanders.

De lijsttrekkers van de politieke partijen hebben hun medewerking toegezegd. Het wordt een levendig en dynamisch debat dat eenieder nog lang bij zal blijven. We verwachten dan ook een grote opkomst vanuit ondernemerszijde.

Deze bijeenkomst organiseren wij samen met de bedrijvenkringen uit Flevoland.