Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Diner Pensant

14 november 2018 | 18.00 - 21.30 uur | Metzo College | Doetinchem

Nieuw werk, nieuwe mensen? 

Dat is het thema van het Diner Pensant van Achterhoek VO, Graafschap College en VNO-NCW Achterhoek op woensdag 14 november aanstaande van 18.00 tot 21.30 uur op het Metzo Collega, Maria Montessoristraat 5 in Doetinchem. We nodigen u van harte uit om gezamenlijk in gesprek te gaan over deze uitdagende vraag voor bedrijfsleven, overheid en onderwijs.

– We weten dat er een grote behoefte is aan goed opgeleide werknemers.
– We weten dat in elke sector technologie steeds belangrijker wordt.
– We weten dat het belangrijk is dat opleidingen aansluiten bij de arbeidsmarkt.
– We weten dat hoog opgeleide jongeren vaak de Achterhoek verlaten.
– We weten dat we een regio vormen die hecht aan samenwerking.

Dit bewustzijn is niet genoeg. Er is een transitie nodig waarbij opleiding en arbeidsmarkt vloeiend op elkaar aansluiten. De transitieatlas* toont de realiteit van de toekomst.

Aantrekkelijk programma met walking dinner
Kim Spinder, een inspirerende innovator, neemt ons als gastspreker mee naar een nieuwe realiteit. Kim helpt organisaties innoveren met nieuwe skills, tools en vooral een nieuwe mindset! Ze gelooft in nieuwe manieren van (samen)werken. Kim Spinder is naast innovatie consultant een veelgevraagde spreker in zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Ze spreekt op congressen als Tedx, MixMashup in San Francisco, stond in het Koninklijk Theater Carré en is regelmatig keynote op congressen.

Tijdens een walking dinner bezoekt u ongedwongen de onderstaande vier themahoeken, waar onderwijs en bedrijfsleven met elkaar in gesprek gaan en waar we graag uw mening horen.
1. Technologie in werk en onderwijs
2. Nieuwe mensen in en naar het bedrijf
3. Personeelstekorten, mobiliteit en Euregionale samenwerking
4. Samenwerken is de toekomst

Het programma is als volgt:
18.00 uur        Aanvang met snack
18.15 uur         Introductie
19.00 uur        Lezing Kim Spinder
20.00 uur       Walking dinner met thematafels
21.30 uur        Afsluiting

Meld u aan!
Kom naar het Diner Pensant op 14 november aanstaande en praat en denk mee. We hebben uw inbreng nodig voor een toekomstbestendige Achterhoek. Klik hier om u aan te melden.
Attendeert u ook uw HR medewerker (s) op het Diner Pensant? Zij zijn uiteraard ook van harte welkom.

* Onderwijs, ondernemers en overheid in de Achterhoek hebben gezamenlijk het initiatief genomen om met de Transitieatlas beroepsonderwijs zicht te krijgen op de mismatch op de arbeidsmarkt en mogelijke oplossingen daarvoor. Met de Transitieatlas is een aantal scenario’s ontwikkeld voor de mogelijke potentie in de economie en de veranderende vraag naar arbeid in 2025 en de mate waarin het beroepsonderwijs hierin kan voorzien.