Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Duurzaamheid loont

23 februari 2021 | 16.00 uur | online

Duurzaamheid loont; nu investeren levert drievoudig rendement op

Het is al een tijdje hot, maar de overheid begint zich nu pas te realiseren dat het zonder ondernemers niet gaat lukken. Het verduurzamen van het businessmodel was voor ondernemers vaak niet rendabel om hun bedrijfsmodel drastisch te verduurzamen. Tot nu. COVID heeft zowaar ook tot iets positiefs geleid. De overheid pomp miljoenen in economisch herstel en stuwt die miljoenen nu naar ondernemers. Waarom? Om bedrijven, en daarmee baanzekerheid veilig te stellen voor de toekomst.

Door slim gebruik te maken van subsidies en andere steunmaatregelen is het mogelijk een nog scherpere business case ontwikkelen en tegelijkertijd meehelpen aan de verduurzaming. Er zijn miljoenen Euro’s beschikbaar om ons groener uit de COVID-crisis te investeren. Denk daarbij niet alleen aan grote innovaties, ook ‘dichter bij huis’ zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Met subsidies en de juiste vorm van financiering kun je niet alleen een goede businesscase ontwikkelen, maar help je ook klimaatverandering tegen te gaan. Of je nu investeert in een innovatief proces of simpelweg alleen maar energie gaat besparen, vaak kun je slim gebruik maken van subsidies.

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van toekomstige wet- en regelgeving. Zo is het vanaf 2023 verplicht dat jouw bedrijfspand minimaal energielabel C heeft. De overheid had hier al verschillende financiële stimulansen voor ontwikkeld. Hier komen er binnenkort nog een aantal bij. Door deze middelen slim te gebruiken wordt jouw pand toekomstbestendig en loop je niet achter de feiten aan.

Duurzaamheid loont. Door slim van subsidies gebruik te maken realiseer je gemakkelijk drievoudig dividend. Een scherpe businesscase, vooroplopen én bijdragen aan een beter klimaat. Wil jij weten hoe dit bij jou bedrijf kan worden toegepast? Volg dan de online masterclass Duurzaamheid loont.

In samenwerking met: