Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Knelpunten EU-regelgeving innovatie en ondernemerschap

29 mei 2018 | 11.00-13.00 uur | Utrecht

Knelpunten EU-regelgeving innovatie en ondernemerschap

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse provincies zal dit jaar op 12 oktober in Brussel plaatsvinden en zal de EU tot thema hebben. VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren in de aanloop daarnaartoe samen met het Huis van de Nederlandse Provincies een evenement op 29 mei in Utrecht (locatie ntb) over de knelpunten en kansen van Europese regelgeving voor Nederlandse ondernemers.

Welke Europese regels zijn positief voor het bedrijfsleven, welke zijn nadelig of verouderd en welke regels ontbreken nog? We zoeken daarvoor met name naar ervaringen van ondernemers in de regio’s het gebied van innovatie en ondernemerschap. Het doel van de bijeenkomst op 29 mei van 11.00 – 13.00 uur is om deze obstakels bij het midden- en kleinbedrijf te inventariseren, in kaart te brengen en uiteindelijk gezamenlijk met ondernemers praktische oplossingen te formuleren voor de Europese wetgevers.

Graag willen we jou uitnodigen om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. Daarnaast zouden we ook graag ondernemers uit jouw regio willen uitnodigen. Bovenal zijn we benieuwd naar de obstakels en knelpunten ten aanzien van Europese wetgeving waar de ondernemers binnen jouw regionale netwerk mee geconfronteerd worden. Daarom zouden we ook graag een beroep op jou doen voor de inventarisatie van die knelpunten en het vinden van ondernemers uit de regio met praktijkvoorbeelden die deel willen nemen aan de bijeenkomst.

Beleidsgebieden waarvan wij hebben gemerkt dat zich knelpunten kunnen voordoen zijn op gebied van energie-efficiëntie, circulaire economie, markttoezicht en dienstverlening in het buitenland. Wij horen echter graag van ondernemers uit jouw regio wat voor specifieke en praktische ervaringen zij hebben.

Een verzameling van de geïnventariseerde knelpunten en praktische oplossingen willen VNO-NCW en MKB-Nederland en het Huis van de Nederlandse Provincies op 12 oktober 2018 aanbieden aan de Eerste Vicevoorzitter en Eurocommissaris voor Betere Regelgeving, Frans Timmermans. Daarbij willen we ondernemers met aansprekende voorbeelden graag een toelichting laten geven.

Wij zien uit naar jouw reactie en hopen dat jij kunt deelnemen aan de bijeenkomst op 29 mei.

Aanmelden
via e-mail: quaedvlieg@vnoncw-mkb.nl