Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Geannuleerd! Hackathon: wat kan Smart Industry voor jouw bedrijf betekenen?

21 juni 2019 | 09.30 - 18.00 uur | Thinkwise | Apeldoorn

Additive manufacturing, internet of things, sensortechnologie, digital twinning. Wellicht heb je er al eens van gehoord, maar wat houdt het precies in? En welke kansen creëert ‘smart industry’ voor jou als bedrijf? Een groep veelbelovende, creatieve technische studenten gaat tijdens een hackathon los met het bedenken van ‘smart’ ideeën en oplossingen toegespitst op jouw bedrijf.

Naar nieuwe verdienmodellen en een veranderende rol van werknemers
Smart Industry, ook bekend als industrie 4.0, gaat over de digitalisering van de industrie. Het is het gevolg van een samensmelting van drie verschillende technologische ontwikkelingen, die nu een hoge vlucht nemen. Allereerst is er de opkomst van nieuwe productietechnologieën, zoals 3D printen, slimme machines en robots. De tweede is, als gevolg van goedkope en slimme sensoren, de digitalisering van product en procesinformatie. De derde ontwikkeling is nieuwe technologie die apparatuur en de mensen verbindt, zowel binnen een bedrijf als over meerdere bedrijven heen. Ten slotte is circulair ondernemen van belang; circulaire technologie is veelal nauw gelieerd met het smart inrichten van producten en productieproces.

De samensmelting van deze ontwikkelingen leidt er toe dat productie veel beter en efficiënter kan worden aangepast op de individuele klantwensen. Het leidt tot “slimme” producten, die zelf weten waarvoor ze gebouwd zijn, in hun eigen onderhoud voorzien en hun levenscyclus (circulair!) bijhouden. Dit leidt tot nieuwe verdienmodellen en een veranderende rol van uw werknemers. En de ervaring leert dat slimmere technologie ook veel duurzame en circulaire ambities kan waarmaken.

Hackathon 21 juni
Nieuwsgierig naar wat Smart Industry voor jouw bedrijf betekent en hoe je hierop kunt inspelen? Doe mee met de hackathon op vrijdag 21 juni in het nieuwe gebouw van Thinkwise in Apeldoorn (Ovenbrouwershoek 9). Met een groep veelbelovende studenten van de Saxion Academie voor Creatieve Technologie krijg je de kans om één dag aan de slag te gaan. Er is plaats voor maximaal 20 regionale bedrijven. Deelname aan deze hackathon kost slechts € 250 en één dag van jouw tijd.  Het resultaat van de hackathon zijn vervolgtrajecten om de geopperde ideeën nader uit te werken. Ook daarvoor is additionele financiering beschikbaar.

Programma:
09.30 uur – inloop, koffie
10.00 uur – opening dagvoorzitter
– welkom door gastheer: Thinkwise
– 2 inspirerende sprekers als bijvoorbeeld: Erik Ekkel (AHRMA) en Bert Boer (VMI)
10.30 uur – eerste ronde: ideation
12.30 uur – lunch
13.30 uur – tweede ronde: elaboration
15.00 uur – derde ronde: implemantation (voorbereiding lunch)
16.00 uur – max 20 pitches
17.00 uur – aangeklede borrel (en juryberaad)
17.30 uur – jury uitslag

Locatie:
Thinkwise
Ovenbouwershoek 9
Apeldoorn

Aanmelden
Meld je aan via deze link: https://share.hsforms.com/1MpKLCpWvQceydSYS7fBEQ2xc66d

Informatie
Heb je vragen? Neem dan contact op met Eddy Tulp via tel . 06 53699771 en-/of g.e.tulp@saxion.nl.
Klik hier voor de volledige uitnodiging.