Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Inspiratiemiddag Corthogreen

30 augustus 2022 | 15.45 - 18.00 uur | Terborg

Het belang van technologie voor jou als sociaal ondernemer

Ervaar je krapte op de arbeidsmarkt? Wil je medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in jouw bedrijf inzetten en ben je geïnteresseerd hoe technologie daarbij kan helpen? Kom dan naar Corthogreen in Terborg en laat je inspireren hoe zij gebruik maken van technologische innovaties; ook wel inclusieve technologie genoemd.

Programma:
15.45 – 16.00 uur ontvangst
16.00 – 16.05 uur welkom door organiserende partners
16.05 – 16.30 uur presentatie Harry de Boer, Kennisalliantie Inclusieve Technologie (KIT)
16.30 – 17.30 uur presentatie, ervaringen en rondleiding Corthogreen door Thomas en Corné Huntink van Corthogreen
17.30 – 18.00 uur netwerkborrel en kennismaken met verschillende soorten inclusieve technologie

Harry de Boer van de Kennisalliantie Inclusieve Technologie (KIT) vertelt je meer over de inzet van technologie en geeft voorbeelden van diverse toepassingen. Thomas en Corné Huntink van Corthogreen delen hun ervaringen hoe hun bedrijf internationaal groeit door innovatie en sociaal ondernemerschap. Tijdens de netwerkborrel is er gelegenheid om enkele inclusieve technologieën zelf te onderzoeken.

Corthogreen B.V. is producent van zaadgerelateerde artikelen en duurzame relatiegeschenken. Zij is een van de drie producenten van biologisch afbreekbaar zaadpapier in Europa. Dit papier met verschillende soorten zaden wordt in de tuin gelegd zodat bloemen en kruiden kunnen groeien. Dit papier kan ook bedrukt worden met milieu vriendelijk inkten.

De oorsprong van het familiebedrijf gaat terug naar 1888. Klanten van Corthogreen zijn internationale inkooporganisaties, doe-het-zelf winkels, tuincentra, discount ketens, distributeurs van promotionele artikelen en reclamebureaus. Naast de economische waarde die zij creëert, is het creëren van maatschappelijke waarde belangrijk voor het bedrijf, zoals:

  • Ontwikkeling, innovatie in het productieproces en de bouw van eigen productiemachines. Deze machines worden met lokale bedrijven in de regio gerealiseerd.
  • Insourcing van verpakkingswerkzaamheden met oprichting van eigen social enterprise Hupackso B.V. om kwaliteit te garanderen en werkplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Kennisontwikkeling door middel van samenwerking met het Graafschap College, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en klanten.

Deze bijeenkomst organiseren we in samenwerking met Corthogreen, Platform Bind! en het RCT Gelderland.