Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Pak je kansen voor subsidie!

4 februari 2021 | 16.00 - 17.00 uur | online

Financiering voor ideeën en projecten vinden is soms best lastig. Maar toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. VNO-NCW Midden helpt je hierbij en nodigt je uit voor een interactieve subsidiebijeenkomst!

Zo is er binnenkort de mogelijkheid om in te zetten op de Baangerelateerde Investerings Korting (BIK) voor ondernemers. Een kans voor jou als ondernemer!

De overheid wil bedrijven stimuleren te blijven investeren, vooral nu het lastige tijden zijn. Daarom is er vanaf 1 oktober 2020 de nieuwe subsidie Baangerelateerde Investerings Korting (BIK). Deze tijdelijke subsidie geldt voor investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen, zoals bijvoorbeeld nieuwe machines, computersystemen, vrachtwagens, elektrische (bestel)auto’s en zonnepanelen voor zonneparken. Op investeringen tot € 5 miljoen krijg je 3,9% korting, voor grotere investeringen krijg je 1,8% korting. Alle bedrijven die een investering doen in een bedrijfsmiddel kunnen gebruik maken van deze nieuwe subsidie. Het maakt niet uit in welke sector je werkzaam bent en of je een grootbedrijf, MKB of kleinbedrijf bent. De regeling wordt verrekend in de loonbelasting en niet in de winstbelasting. Daardoor kunnen bedrijven die nu door de coronacrisis geen winst maken, toch van de regeling gebruik maken om te investeren.

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben zich sterk gemaakt voor de BIK. Bij blijvende terugval van investeringen verzwakt de productiecapaciteit van bedrijven en de daarmee verbonden werkgelegenheid. De BIK voorkomt dit. De verwachting is dat vanaf september 2021 de subsidieaanvraag kan worden ingediend (met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2020).

Maar hoe weet je nu of deze subsidie iets voor jouw bedrijf is? Wat zijn de voorwaarden? Hoe zorg je dat er een goede aanvraag ligt? En ook belangrijk: hoe zorg je voor een goede verantwoording? Deze en meer/andere vragen beantwoordt Gerwin Knippenborg van Knippenborg Subsidieadvies op 4 februari van 16.00-17.00 uur via een online meeting.
Dus meld je snel aan!