Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Kennisproeverij: Financieel Fitte Medewerkers op Medel

10 oktober 2019 | 10.00 - 14.14 uur | Tiel

Op donderdag 10 oktober is in het Huis van de Logistiek (Medelsestraat Oost 17, Tiel) de kennisproeverij ‘Financiële problemen op de werkvloer’, speciaal voor werkgevers. Naast praktische en leerzame workshops van het Nibud en stichting Lezen en Schrijven zijn er handige tips & tools om te signaleren, doorverwijzen, bespreken en meer om uw medewerkers te helpen financieel fit te worden of blijven.

Programma (inloop vanaf 10.00 uur):

10.30 uur Welkom
11.00 uur Workshops rond 1
12.00 uur Lunch
13.00 uur Workshops ronde 2 (zie onderstaande)
14.15 uur Afsluiting

 

Aanmelden:

Stuur een e-mail naar reggy@financieelfitrivierenland.nl of bel 06-15071500 (Reggy Schutte) Geeft u s.v.p. de gewenste workshops aan in uw e-mail?

 

Workshop 1 Omgaan met medewerkers met schulden (Nibud)
Handvatten en praktische tips om als om als werkgever adequaat om te gaan met werknemers met schulden. Wat kunt u doen en wat mag u doen? Klik hier voor meer informatie.

Workshop 2 Gespreksvoering bij medewerkers met schulden (Nibud)
Kennismaken en oefenen met een concreet stappenplan voor het voeren van een gesprek over financiële problemen. Klik hier voor meer informatie.

Workshop 3 Van deurwaarden tot loonbeslag (Nibud)
Het incassotraject wordt doorgenomen, waarbij de meest voorkomende partijen, stukken en juridische termen aan bod komen. Met veel praktijkvoorbeelden, voorbeelddocumenten. Klik hier voor meer informatie.

Workshop 4 Laaggeletterdheid op de werkvloer (stichting Lezen en Schrijven)
Laaggeletterdheid en financiële problemen gaan vaak samen. Voor de werknemer betekent dit meer kans op uitval door stress en gezondheidsrisico’s. Na deze workshop weet u wat laaggeletterdheid is en wat de relatie is tussen laaggeletterdheid en armoede & schulden. U weet hoe u beide onderwerpen kunt signaleren en bespreekbaar maakt, waar u naar kunt doorverwijzen voor hulp, welke scholingsmogelijkheden er zijn en wat u zelf als werkgever kunt bieden aan voorlichting en hulp.

De bijeenkomst is een samenwerking van Financieel Fit Rivierenland, Arnhemse Dialoog, Financieel Fit Rijk van Nijmegen, Samen Sterker! Land van Cuijck met ondersteuning van Nibud, Regio Fruitdelta en Stichting Lezen en Schrijven. Er is plaats voor maximaal 75 deelnemers.