Klaar om zaken te doen met Duitsland? Deel III

6 juli 2021 | 12.00 - 12.45 uur | Online

In samenwerking met STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater organiseren we een drietal webinars, waarbij inzicht wordt gegeven in de Duitse manier van zakendoen. Tussen 12.00 – 12.45 uur delen de experts hun ervaringen en beantwoorden zij al jouw vragen.

De handel met het Verenigd Koninkrijk is sinds de Brexit niet eenvoudiger geworden. Veel internationaal georiënteerde ondernemers kijken ook naar de ontwikkelingen en economische marktkansen die de Duitse markt biedt. In 2018 importeerde Duitsland voor 97 miljard euro aan Nederlandse goederen. Ruim 42 miljard kwam uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Aanleiding genoeg om de handelsrelatie met Duitsland te versterken.

Reserveer onderstaande datum in jouw agenda!

3. Dinsdag 6 juli 2021 – Duitse contracten en Algemene Voorwaarden

Het sluiten van overeenkomsten naar Duits recht.

In deze sessie zullen de werking en de gevaren van het voor Nederlanders onbekende “Kaufmännische Bestätigungsschreiben centraal staan. Daarnaast wordt ingegaan op de kansen en bedreigingen van de Algemene Voorwaarden. En ook zal besproken worden welke potentiële kansen en gevaren verbonden zijn aan bepaalde rechtskeuzes (‘welk récht is van toepassing’) en forumkeuzes (‘welke rechter is bevoegd i.g.v. een juridisch geschil’).

Spreker: Udo Croonenbrock, Rechtsanwalt bij STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater