Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ledenreis naar Brussel: bezoek de European Week of Regions and Cities 2023

10 oktober 2023 | 10 t/m 12 oktober 2023 | Brussel

De jaarlijkse European Week of Regions and Cities, oftewel de Open Days, vinden plaats in de tweede week van oktober. Tijdens dit evenement presenteren regio’s, bedrijven en universiteiten uit heel Europa zich aan gemiddeld 9000 bezoekers. Ook verzorgen regio’s, bedrijven, universiteiten, Europese Commissie, Comité van de Regio’s en verschillende fracties uit het Europarlement circa 100 thematische workshops die vrij kunnen worden bezocht.

Graag nodigen wij je uit voor deze bijzondere ledenreis aan de ‘European Week of Regions and Cities’ vanaf dinsdagochtend 10 tot donderdagmiddag 12 oktober 2023.

  • Op 10 oktober organiseren we samen met VNO-NCW Brussel een speciale bijeenkomst over hoe we de ervaring en kennis in de regio’s optimaal kunnen benutten en maak je kennis met Michiel Scheffer, de nieuwe voorzitter van de Europese Innovatieraad.
  • Op 11 oktober organiseren we gesprekken met Nederlandse Europarlementariërs en in de middag is er een keuzeprogramma.
  • Op 12 oktober organiseert Th!nk East Netherlands de workshop: ‘Regional innovations shaping Europe’s net-zero industry’.

Een unieke gelegenheid om met Europese delegaties en parlementariërs van gedachten te wisselen over voor jou prangende en actuele thema’s. Bijeenkomsten waar je al je vragen kunt stellen. Een ledenreis waarin innovatie centraal staat en waar nieuwe ontmoetingen en versterken van je eigen lobby ruim aan bod komen.

Op deze dagen zullen verschillende regio’s en Economic Boards een parallel programma organiseren naast de European Week of Regions and Cities. Er wordt een groot aantal workshops met uiteenlopende thema’s georganiseerd. Je ontvangt hierover nog meer informatie op het moment dat het programma volledig rond is.

Mocht je agenda het niet toelaten dat je de ochtend van 10 oktober en de twee aansluitende dagen reserveert, dan is het mogelijk om deel te nemen aan de dagprogramma’s of voor één overnachting te kiezen.

Th!nk East NL
Think East Netherlands is het platform in Oost-Nederland waar we met elkaar werken aan innovatieve oplossingen voor een gezonde en duurzame toekomst voor iedereen. Samen met kennisinstellingen, Economic boards, provincies (Gelderland en Overijssel), (koepel)organisaties (o.a. Oost NL, Novel-T, Kennispoort, VNO-NCW midden) werken aan een gemeenschappelijke innovatieagenda op de vijf domeinen waarin we excelleren: duurzame voedselproductie, preventie en medische technologie, digitale economie en industrie, slimme duurzame energie en circulaire economie.

VNO-NCW in Brussel
Kantoor VNO-NCW in Brussel behartigt de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie door het onderhouden van contacten met de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, BUSINESSEUROPE, de internationale vakbeweging en de media. Daarnaast volgt en analyseert kantoor Brussel de ontwikkelingen in de Europese politiek voor de leden van VNO-NCW en opent waar nodig deuren. Tijdens deze reis is er ruime gelegenheid om kennis te maken.

Let op! Je dient je voor de verschillende bijeenkomsten apart aan te melden via onderstaande links.

Programma

Dinsdag 10 oktober
±12:00u Aankomst in Brussel en lunch
13:30u Bijeenkomst VNO-NCW Midden i.s.m. VNO-NCW Brussel: Een kennismaking met Michiel Scheffer en (inter)nationale ondernemers.
Aanmelden vereist: via deze link.
15:30u Vrije ruimte voor deelname aan andere evenementen uit het officiële programma, side-events uit Oost-Nederland of eigen afspraken
18:00u Masterclass en netwerkborrel Oost-Nederland in het Koninklijk Belgische Instituut voor Natuurwetenschappen
Aanmelden is niet meer mogelijk
20:00u Themadiner VNO-NCW Midden

Woensdag 11 oktober
08:00u Ontbijt
09:00u Vrije ruimte voor deelname aan andere evenementen uit het officiële programma, side-events uit Oost-Nederland of eigen afspraken (vervoer naar Brussel Centrum op eigen gelegenheid)
13:00u Lunch
14:30u Vrije ruimte voor deelname aan andere evenementen uit het officiële programma, side-events uit Oost-Nederland, of eigen afspraken
20:00u Diner

Donderdag 12 oktober
08:00u Ontbijt
09:00u Uitchecken en reis naar Brussel Centrum op eigen gelegenheid.
09:30u Vrije ruimte voor deelname aan andere evenementen uit het officiële programma, side-events uit Oost-Nederland of eigen afspraken

  • 09:30 – 10:30h Workshop Th!nk East Netherlands: “Regional innovations shaping Europe’s net-zero industry”
  • Aanmelding vereist: via deze link

12.00u Slotlunch

Kosten

  • Deelname 10, 11 en 12 oktober (3 dagen, 2 nachten): voor deelname aan het programma op 10, 11 en 12 oktober is een eigen bijdrage verschuldigd van circa € 895,- excl. btw per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers) inclusief 2 hotelovernachtingen, 2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner.
  • Deelname 10 en 11 oktober (2 dagen, 1 nacht): blijf je overnachten dan zijn de kosten € 595,- excl. btw per persoon inclusief 1 hotelovernachting met ontbijt, 2x lunch, 1x diner en programma van 10 en 11 oktober. Je komt met eigen vervoer.
  • Deelname 11 en 12 oktober (2 dagen, 1 nacht): blijf je overnachten dan zijn de kosten € 595,- excl. btw per persoon inclusief 1 hotelovernachting met ontbijt, 2x lunch, 1x diner en programma van 11 en 12 oktober. Je komt met eigen vervoer.
  • Deelname 10 oktober of 11 oktober: voor deelname aan het programma op 10 of 11 oktober is een eigen bijdrage verschuldigd van € 245,- excl. btw per persoon inclusief lunch en diner. Je komt met eigen vervoer.

Hotel
We verblijven in het Pentahotel Brussels Airport op basis van eenpersoons kamerbezetting. Drankjes in de bar zijn voor eigen rekening. De overnachting en het ontbijt zijn inbegrepen. Meer informatie

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de button. Vergeet niet aan te geven of je met ons mee reist en drie of twee dagen komt of alleen op 10 of 11 oktober! Na aanmelding ontvang je per e-mail een factuur van VNO-NCW Midden.