Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Marktdag Beter Aanbesteden

18 april 2024 | 12.30 - 17.00 uur | Zwolle

Toekomstbestendig inkopen met aandacht voor de ondernemer!

Op donderdag 18 april 2024 vanaf 13.00 uur vindt de Marktdag Beter Aanbesteden plaats in Hotel Lumen in Zwolle. Het is vanaf nu mogelijk om jezelf aan te melden voor de marktdag en de bijbehorende deelsessies. Je kunt je aanmelden door op de volgende link te klikken: https://forms.gle/U5m4v5bAnncsVVRn9

Met de Marktdag Toekomstbestendig inkopen met aandacht voor de ondernemerwillen we opdrachtgevers en opdrachtnemers (vraag en aanbod) in de regio Zwolle bij elkaar brengen om marktkansen in de circulaire economie te ontwikkelen en te bespreken. Hoe kunnen ondernemers inspelen op de inkoop van de aanbestedende diensten en daarmee bijdragen aan een circulaire economie?

Op het plenair programma is aandacht voor AI/ChatGPT en de invloed daarvan op inschrijven en aanbesteden. In verschillende deelsessies wordt inzicht gegeven in de inkoop- en aanbestedingspraktijk. Inkopen met impact en MVOI staan hierbij centraal. Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennis maken!

Deze bijeenkomst is bedoeld voor aanbestedende diensten en marktpartijen in de regio Zwolle.

Programma
12.30 uur:          Inloop
13.00 uur:          Ontvangst
13.30 uur:          Opening door wethouder Bram Harmsma, wethouder Economie van Steenwijkerland
13.40 uur:          Programma Beter Aanbesteden in de praktijk
13.50 uur:          Plenaire inleiding ChatGPT en aanbesteden, met Timo Martosatiman
14.30 uur:          Deelsessies (zie hieronder)
15.30 uur:          Pauze
15.45 uur:          Deelsessies
16.45 uur:          Sluiting en netwerkborrel

Deelsessies

Deelsessie 1: MKB Vriendelijk aanbesteden

Wil jij weten hoe je als aanbestedende dienst het mkb kunt interesseren door mkb vriendelijke aan te besteden? Of wil jij als ondernemer juist weten hoe je in beeld komt bij aanbestedende diensten? Schrijf je dan in voor de deelsessie mkb vriendelijke aanbesteden! Sander Bastianen van Beter Aanbesteden neemt jullie mee in zijn verhaal en ervaring.

Deelsessie 2: Aanbesteden op 3A4

Veel organisaties zijn gewend om aanbestedingen te beschrijven op vele pagina’s. Een groeiende groep aanbestedende diensten bewijst dat het anders kan. Zij besteden aan op ongeveer 3 A4’tjes. En dat heeft allerlei voordelen. Zo verlaag je de drempel voor kleinere ondernemingen om deel te nemen en focus je meer op het doel van de aanbesteding. Ontdek de voordelen van Uitgangspunt 3 A4 en schrijf je in voor de deelsessie Aanbesteden op 3 A4. Markku Weingärtner van Novon en Tjeerd Planting van Beter Aanbesteden nemen jullie mee in hun ervaring en inzichten.

Deelsessie 3: MVOI – Partnerschip als vertrekpunt

Door de verandering van een lineaire naar een circulaire economie zijn de uitdagingen en afname gedurende een contract of overeenkomst niet te voorspellen. Dit zorgt voor een andere vraagstelling en rol vanuit zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer. Arnoud van Spijk en Björn Bakker van VEPA delen hun inzichten in wat hun ervaringen zijn als opdrachtnemer binnen de huidige contracten van kantoor- en leeromgevingen. Stephanie Steffers van PIANOo deelt de MVOI-zijde vanuit de opdrachtgeversrol.

Deelsessie 4: Beter aanbesteden door het gebruik van data

Inkopers gebruiken zelden beschikbare data van eerdere aanbestedingen, terwijl deze data kan helpen bij de vorm en inhoud van een aanbesteding. Wil jij meer weten over de vele voordelen van het gebruik van data in het inkoopproces? Schrijf je dan in voor de deelsessie Beter aanbesteden door het gebruik van data. Rick den Ridder van TenderNed en Wout Groeneveld van Canon Benelux nemen jullie mee in hun ervaring en inzichten.

Samengevat

Datum: 18 april 2024, 13.00 – 17.00 uur

Locatie: Lumen Events in Zwolle

Inschrijvenhttps://forms.gle/U5m4v5bAnncsVVRn9