Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Masterclass “Soorten op het Erf”

20 mei 2019 | 18.30 uur | Diepenheim

Steeds meer ondernemers vinden het thema natuurkwaliteit op het eigen erf van groot belang. Er bestaat in toenemende mate aandacht voor het belang van de biodiversiteit op het eigen terrein en hoe deze te bevorderen. De discussies van het afgelopen jaar over de droogte en over het verdwijnen van insecten en vogels hebben op dit vlak bijgedragen aan een grotere bewustwording.

Diverse ondernemers in het buitengebied zoals agrariërs en ondernemers in de gastvrijheidssector hebben aangegeven hier meer aandacht voor te willen hebben. Er is behoefte aan meer praktische kennis omdat men stappen wil zetten op dit gebied. Daarom wordt deze masterclass “Soorten op het Erf” georganiseerd.

Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van Landschap Overijssel, LTO-Noord, Natuur voor Elkaar, provincie Overijssel, RECRON en VNO-NCW Midden. Al deze organisaties onderschrijven hiermee het economische- en ecologische belang van het vergroten van de natuurkwaliteiten van de eigen omgeving.

Het programma van de masterclass ziet er als volgt uit:

  • 18:30 uur    Inloop en gezamenlijke ontvangst.
  • 19:00 uur    Inspiratiesessie met praktijkvoorbeelden door Chris van de Hoef (landschapsarchitect) en Lieveke Crombach(ecoloog), beiden van de provincie Overijssel.
  • 19:30 uur    Zelf aan de slag met een eigen plattegrond van de eigen locatie!
  • 20:45 uur    Einde werksessie en delen van de ervaringen en afsluiting met drankje.
  • 21:30 uur    Einde bijeenkomst.

Wees welkom op deze praktisch ingestoken masterclass en laat je inspireren door de voorbeelden van de experts en de ervaringen van andere ondernemers.

Neem voor de workshop/tips & trucs een plattegrond mee van je eigen perceel of bedrijfslocatie en verken met de aanwezige experts ideeën en suggesties die er zijn op het gebied van aanleggen van bomen, struiken, poelen en andere zaken die nodig zijn om de natuurkwaliteit op het erf te vergroten.

Het aantal deelnemers is gelimiteerd. Meld je hier ook snel aan!

Voor meer informatie mail naar Rob Oostermeijer.