Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Matchmaking plastic en voedsel

4 februari 2021 | 12.00 - 14.00 | online

Het VNO-NCW Groene Groeiers netwerk bestaat uit ondernemers die investeren in de ontwikkeling van een circulaire economie en energietransitie. In de besloten community vinden ondernemers uit verschillende sectoren elkaar op duurzame uitdagingen: van startup, scale-up, familiebedrijf tot multinational. Samenwerking leidt tot innovatieve processen, producten en diensten die duurzaam én rendabel zijn. Op 4 februari van 12.00 – 14.00 uur organiseert dit netwerk een digitale matchmaking bijeenkomst rondom onderstaande uitdagingen op het gebied van voedsel en plastic.

Van Werven Kunststof
Onderneming Van Werven recyclet kunststoffen zodat deze als grondstof hoogwaardig hergebruikt kunnen worden. De markt voor gerecyclede PVC, PE en HDPE is een uitdaging, mede omdat virgin materiaal momenteel goedkoper is dan recycled materiaal. Aan tafel staat het toepassen van gerecyclede kunststoffen in (nieuwe) materialen en producten centraal.

Obbotec
Met name vervuilde en mixed stromen (vooral biomassa en plastic) zijn momenteel moeilijk om te recyclen. Hierdoor verdwijnen deze fracties grotendeels in de verbrandingsoven of worden ze gestort. Obbotec heeft hiervoor een innovatief proces ontwikkeld waarbij mixed afvalstromen worden omgezet in een groene brandstof. Het proces is CO2 neutraal, vermindert kosten voor de verbrandingsbijdrage en levert vervolgens olie op die weer verkocht kan worden. Obbotec zoekt partners met mixed afvalstromen die nu nog verbrand worden.

InstockMarket
Het doel van InstockMarket is om in 2024 jaarlijks 5 miljoen kg ‘overtollig’ voedsel te ontvangen, waarvan 1 miljoen kg naar de Voedselbank gaat. De uitdaging van InstockMarket is tweeledig. InstockMarket is ten eerste op zoek naar bedrijven en overheden die kunnen helpen bij de realisatie van een volledig circulair distributiecentrum. Ten tweede zoekt InstockMarket bedrijven die voedselreststromen kunnen leveren en/of deze kunnen verwaarden.

Via de link https://www.groenegroeiers.nl/heb-jij-de-oplossing-voor-plastic-recycling-en-voedselverspilling vind je uitgebreidere beschrijving van deze uitdagingen.

Van bedrijven met reststromen uit de tuinbouw, overheden met veeg-afval tot producenten van kunststoffen producten: innovatieve ondernemers, financiers en overheden die een bijdrage kunnen leveren om deze uitdagingen vooruit te helpen zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze bijeenkomst. Voor vragen of overleg kun je contact opnemen met de matchmaker van de Groene Groeiers: Jolanda van Schaick (schaick@vnoncw-mkb.nl), 06-230 888 38.

Aanmelden
Denk je dat je een oplossing hebt voor een van bovenstaande uitdagingen? Stuur dan voor 3 februari een e-mail naar de matchmaker van de Groene Groeiers, Jolanda van Schaick (schaick@vnoncw-mkb.nl) met naam, bedrijfsnaam, product en telefoonnummer en geef aan voor welke uitdaging(en) je een oplossing biedt. Jolanda zal dan contact met je opnemen en de uitdaging nader toelichten, zodat jullie samen kunnen kijken of er een match mogelijk is.

Nog geen Groene Groeier? Meld je aan via deze link. Voor meer informatie over de uitdagingen, zie deze link.