Foto: Roelof Jonker Fotografie

Meet the President: Thecla Bodewes, CEO TB Shipyards

30 maart 2023 | 17.00 - 18.30 uur | Locatie n.n.b.
EEN UNIEK KIJKJE IN HET LEVEN VAN THECLA BODEWES, CEO TB SHIPYARDS

We nodigen je uit voor de derde VNO-NCW Midden inspiratiesessie “Meet the President”. Tijdens deze bijeenkomsten maak je kennis met de gezichten achter topbedrijven uit onze regio.

Deze keer gaan we in gesprek met Thecla Bodewes, CEO Thecla Bodewes Shipyards. Thecla Bodewes trad in 1997 toe tot het familiebedrijf Gebr. G. & H. Bodewes dat toen een scheepswerf in Hasselt voor de bouw en reparatie van binnenvaartschepen was. Een jaar later nam ze, als zevende generatie Bodewes, het bedrijf over en bouwde ze het gestaag uit. In 2011 ontving ze de ‘Prix de Veuve Cliqcot’ voor Zakenvrouw van het Jaar en in 2019 werd ze uitgeroepen tot Havenondernemer van het Jaar van Port of Zwolle. De jury noemde haar een no-nonsens ondernemer in hart en nieren, die het bedrijf leidt vanuit familiewaarden en oog en hart heeft voor haar personeel. Ze denkt niet in problemen, maar in kansen. Sinds 2021 is Thecla Bodewes boegbeeld van de Topsector Water & Maritiem, waarmee internationale kansen voor de maritieme sector op het gebied van verduurzaming en digitalisering in aansluiting op grote transities als klimaatverandering, gezondheid en duurzame mobiliteit worden gestimuleerd.

Inmiddels heeft ‘Thecla Bodewes Shipyards’ vier werven, in Harlingen, Kampen, Meppel
en Stroobos en 100 medewerkers in dienst. Haar internationale bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van onder meer innovatieve diesel-elektrische zeegaande coasters, baggerschepen en laag water duwboten.

Tijdens deze bijeenkomst geeft Thecla je een uniek kijkje in haar leven. Hoe is ze gekomen tot waar ze nu staat? Welke tegenslagen en successen heeft ze gekend? Wat is haar visie op goed ondernemerschap? En wat zijn voor haar de belangrijke drijfveren om te blijven innoveren? Tijdens deze exclusieve bijeenkomst geeft ze antwoord op deze en meer van jullie vragen.

Kortom, laat je inspireren door deze bevlogen ondernemer. Leer van haar ervaringen en vraag haar het hemd van het lijf. Het programma wordt compleet gemaakt met een jonge ondernemer, die meer vertelt over zijn persoonlijke uitdagingen.

Deze inspirerende bijeenkomst wil je niet missen!

Programma
16.30 uur     Inloop met koffie & thee
17.00 uur     Interview met een JM’er
17.10 uur     Interview met Thecla Bodewes
17.35 uur     Q&A met Thecla Bodewes en een JM’er
17.45 uur     Afsluiting en borrel
18.30 uur     Huiswaarts

De locatie wordt nader bekend gemaakt.

Meld je uiterlijk 23 maart 2023 aan via onderstaande button.
Leden van VNO-NCW Midden en JM’ers kunnen zich gratis aanmelden. (Nog) geen lid, maar toch interesse? Neem dan contact op met afdeling Events via event@vno-ncwmidden.nl.