Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Miljoenennota-ontbijt 2019

18 september 2019 | 06.30 - 09.30 uur | Paleis Het Loo | Apeldoorn
Welkom bij het vorstelijk Miljoenennota-ontbijt

Paleis Het Loo wordt gerenoveerd en uitgebreid. Nieuwe tijden, een kans voor één van de pronkstukken van Apeldoorn. De perfecte gelegenheid om ook het Miljoenennota-ontbijt 2019 in een nieuw jasje te steken! Naast een vorstelijk ontbijt en de vertrouwde toelichting van onze vaste spreker geeft dit jaar een tweede spreker een thematische verdieping op de Miljoenennota uit het financiële en politieke landschap dat ons allen raakt.

Wie wijst naar wie?
Het derde kabinet Rutte heeft in 2018 maar liefst 11,4 miljard euro overgehouden. Volgens Minister Hoekstra “goed voor ons allemaal”. Het verlagen van de belastingen omdat de overheid geldt overhoudt daarentegen lijkt hem onverstandig. Doet de overheid wel voldoende aan het verlichten van onze lasten? En welke rol hoort het bedrijfsleven te spelen? Waar liggen de verantwoordelijkheden? Onder bezielende leiding van Frank van Klink, directeur XLLease, gaan we samen met prof. dr. Lex Hoogduin in gesprek over wie wijst naar wie?

Dit jaar is onze gastspreker niemand anders dan prof. dr. L.H. (Lex) Hoogduin, hoogleraar Economics of Complexity and Uncertainty in Financial Markets and Financial Institutions aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is oprichter en directeur van GloComNet, the global complexity network.Hij is tevens lid van het bestuur van de London Stock Exchange Group en voorzitter van het bestuur van LCH Group. Eerder was Lex Hoogduin werkzaam bij de Nederlandsche Bank, onder andere als directielid. Onze vaste spreker drs. W. (Wouter) Raab, directeur Inspectie der Rijksfinanciën van het Ministerie van Financiën, vertelt ons op een vernieuwende manier over de financiële en fiscale gevolgen van de Miljoenennota.

Programma:
06.30 – 07.00 uur Ontvangst
07.00 – 08.00 uur Welkom door Rijn Platteel, voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek en ontbijt
08.00 – 09.15 uur Inhoudelijk interactief programma met Wouter Raab en Lex Hoogduin

LET OP!
 Parkeren en ontvangst alleen aan de Amersfoortseweg in verband met de verbouwing van Paleis Het Loo.

Let op! Er kan 1 persoon per organisatie aanwezig zijn. Wil je een collega of een introducé meenemen? Geef dit dan door aan Anouska, zij zal zorgen dat zij op een reservelijst komen.