Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Online bijeenkomst Transitieroute Achterhoek

25 maart 2021 | 15.30 - 17.00 uur | Online

VNO-NCW Achterhoek is strategisch partner van Bind en betrokken bij de Transitieroute Achterhoek. Komende jaren hebben we veel arbeidskrachten nodig in de Achterhoek, het is van belang om iedereen een kans te geven en te komen tot een inclusieve arbeidsmarkt.

Graag attenderen we je daarom op deze online bijeenkomst over de Transitieroute Achterhoek: 

Een gemotiveerde stagiair(e) mét extra begeleiding in de vorm van jobcoaching voor de student en voor u als werkgever! 

Veel werkgevers gingen u al voor, waaronder EMkwadraad uit Ulft. Zij gaven als deelnemer aan de Transitieroute een stageplek aan een student voor wie leren en werken wat minder makkelijk gaat. De Transitieroute ondersteunt en begeleidt MBO-studenten met een beperking in de overgang van studie naar werk, via stages. Veel Achterhoekse partijen werken hierin samen, waaronder onderwijs, UWV, sociale diensten, gemeenten en VNO-NCW. Een begeleidingstraject van een student begint in de eindstage en loopt door tot in het eerste jaar na het verlaten van de school. Voor de student én de werkgever is jobcoaching beschikbaar en samen wordt gekeken of de stage kan overgaan in een arbeidscontract.

In de kennissessie van 25 maart komen verschillende betrokkenen aan het woord. Hans Gerritsen van EMkwadraad vertelt over zijn ervaringen als werkgever en deelnemer aan de Transitieroute. Roy van Aalst en Sandra Reimes (werkzaam bij het Loopbaanplein van het Graafschap College) lichten de opzet van de Transitieroute toe. Heleen Helmers (Laborijn) en Hugo Ter Haar (SDOA) vertellen hoe zij als jobcoach ondersteuning aan werkgever en student bieden.