Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ontdek TechnoDiscovery én bouwbedrijf Kreeft!

11 oktober 2022 | 16.00 - 18.00 uur | Ede

Gecombineerd bedrijfsbezoek

Dinsdag 11 oktober zijn de leden van VNO-NCW Midden van harte welkom bij TechnoDiscovery in Ede. Tijdens dit inspirerende bedrijfsbezoek krijg je twee voor de prijs van één: je maakt kennis met het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery én je krijgt van Bouwbedrijf Kreeft uitleg over de bouw van dit toekomstbestendige pand.

TechnoDiscovery
Leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery stimuleert op een innovatieve manier dat er meer jongeren kiezen voor techniek en technologie. Dat gebeurt in het gebouw van Technova College op de kenniscampus. Hier experimenteren basisschoolleerlingen, eerste- en tweedejaars-leerlingen van het voorgezet onderwijs en docenten met verschillende materialen en technieken. De vraag naar technisch geschoold personeel blijft groeien. Ook in de Regio Foodvalley. Om de instroom te stimuleren is het cruciaal dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking komen met techniek, hun interesse daarvoor te wekken en ze enthousiast te maken. Dit vergroot namelijk de kans dat ze later kiezen voor een technische opleiding en gaan werken in de techniek. Het is van groot belang dat overheid, onderwijs én het bedrijfsleven samenwerken met en betrokken zijn bij dit initiatief. Hans Krijgsman (projectleider en techniekcoach TechnoDiscovery) en Wessel Smits (techniekcoach TechnoDiscovery) vertellen graag meer over TechnoDiscovery en het belang van TechnoDiscovery voor de arbeidsmarkt.

Bouw Technova College
Bouwbedrijf Kreeft uit Ede ontwierp en realiseerde het toekomstbestendige pand van het Technova College. Hierbij is gestreefd naar functionele en technische duurzaamheid. Gert van Driesten (technisch directeur Bouwbedrijf Kreeft) en Dirk Jan van den Brink (algemeen directeur Bouwbedrijf Kreeft) geven een toelichting op het bouwproces, het onderhoud en het energieverbruik waarvoor Kreeft ook verantwoordelijk is. Het bouwbedrijf bestaat al sinds 1896 en is actief in zowel woning- als utiliteitsbouw. Ze gaan mee met hun tijd door onder meer circulair te bouwen en op een vooruitstrevende manier positieve duurzaamheidseffecten te stimuleren.

Programma
16.00 – 16.15 uur: Ontvangst

16.15 – 16.20 uur: Welkomstwoord door Valentijn Kleijnen, bestuurslid VNO-NCW VeluweVallei en bestuurslid Technodiscovery
16.20 – 16.50 uur: Toelichting bouw Technova College door Gert van Driesten en Dirk Jan van den Brink van Bouwbedrijf Kreeft BV
16.50 – 17.20 uur: Presentatie TechnoDiscovery door Hans Krijgsman en Wessel Smits
17.20 – 18.00 uur: Borrel inclusief demonstraties TechnoDiscovery


We ontmoeten je graag op dinsdag 11 oktober in Ede.