Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Human Profiling®, had ik het maar geweten

7 maart 2019 | 19.30 - 22.30 uur | De Broodfabriek | Zutphen

Het gezegde luidt: “Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg”. De waarheid van deze uitspraak berust niet bovenmenselijke kwaliteiten, maar op scherpzinnige observatie. Human profiling is bij uitstek de methode om je gesprekspartner te lezen. De subtiele aanwijzingen in intonatie, gezicht- en lichaamsuitsdrukkingen te herkennen en te interpreteren, de juiste vragen te stellen en de werkelijke intenties te achterhalen. Op die manier kun je elke onderhandeling naar je hand zetten, krijg je inzicht in drijfveren van medewerkers tijdens voortgangsgesprekken en achterhaal je de werkelijke motivatie van collega’s.

Gert Jan Schenau leid je op 7 maart door de basisprincipes heen van Human Profiling, met als key-elementen:

  • Inquiry; Het stellen van de juiste vraag op het juiste tijdstip
  • Micro expressions; Vertalen van expressie in vitale informatie
  • Inconsistenties; Weet wanneer je gesprekspartner liegt
  • Concludeer; identificeer tijdig actuele intenties van de ander als basis voor succesvolle besluitvorming, keuzes en adviezen.

Wie is Gert Jan Schenau?

Gedurende zijn werkzame leven als Corporate HR Director bij KROHNE AG, heeft hij tijdens zijn zakelijke contactmomenten met mensen over de hele wereld de waarde ontdekt van het aspect lichaams-expressie. Maar tevens de lacune in onze opleiding en vorming tot communicatief vaardige mensen. In 2009 ontstond bij hem de ambitie ‘iets’ te ontwikkelen dat betrekking had op de drie belangrijkste basisprincipes van een gesprek: vragen, kijken en luisteren. Na vele studies en wetenschappelijke onderzoeken heeft hij het inmiddels gepatenteerde Human Profiling® ontwikkeld. Sinds 2014 helpt hij professionals in vrijwel alle branches en functies de ‘waarde’ van menselijk gedrag te zien en als meest effectieve basis te gebruiken in succesvolle besluitvorming, keuzes en adviezen. Je kunt je aanmelden via deze link.