Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Veluwse Innovatieprijs 2024

13 juni 2024 | 16.00 - 20.00 uur | Harderwijk

Onderweg naar de uitreiking van de Veluwse Innovatie Prijs en CAI Challenge award 2024

Innovaties met economische en maatschappelijke impact
De Veluwse Innovatieprijs (VIP) wordt in 2024 voor de achtste keer uitgereikt door Innovatiehuis Noord-Veluwe en haar partners.  Sinds 2023 is hier de CAI Challenge aan toegevoegd: een idee voor een digitale innovatie met maatschappelijke impact. Het evenement vindt plaats op donderdag 13 juni in het nieuwe pand van AWL in Harderwijk. Innovatiemakelaar Marieke op de Weegh: ‘Wij doen dit elk jaar om innovatieve ondernemers op de Noord en Noordwest Veluwe (van Hattem tot en met Nijkerk) en uit Zeewolde die vooroplopen met duurzame technologische innovaties een podium te geven. Dit zijn bedrijven uit de maakindustrie, de foodsector, bedrijven rondom energie, milieu en technologie (EMT) en ECT-bedrijven. Ook studenten en scholieren krijgen een podium voor mooie innovatieve projecten.’

Met de VIP als regionale innovatieprijs worden deze bedrijven op de kaart gezet, ook als ze niet winnen. ‘Het is een professioneel evenement met een goede vakjury, waar Hans van Norel namens VNO-NCW Midden zitting in heeft, en aanwezige ondernemers, organisaties, het onderwijs en publieke organisaties. Relatief kleinschalig maar daardoor ook toegankelijk om je verhaal te vertellen en je bedrijf te positioneren.

Nieuw was de CAI Challenge. De eerste winnaar was ’s Heeren Loo met de Novilamp die, met camera, bewegingen registreert op een volledig veilige en anonieme manier zodat er op afstand gezien kan worden of er zorg verleend moet worden. Edo Kweldam, CAI-directeur: “Ons glasvezelnetwerk wordt door 96% van de inwoners van Harderwijk gebruikt via de providers die erop zitten voor internet, tv of bellen, maar we kunnen voor veel meer doeleinden beelden of data over het netwerk versturen. Denk aan privacygevoelige informatie voor diensten van zorginstellingen, gezondheidspraktijken of ziekenhuizen voor zorg op afstand. Dat kan heel veilig zodat niemand erbij kan.” De CAI Challenge is voor bedrijven, onderwijs, zorginstellingen en overheid. De digitale innovatieve ideeën mogen minder ‘marktrijp’ zijn dan voor de VIP, maar ze moeten wel een maatschappelijke impact hebben en bijdragen aan meer verbondenheid.
Bron: artikel in Stad in Bedrijf – lees hier het hele artikel

Kandidaten
De kandidaten zijn bekend, de VIP Businessborrel is geweest met (h)erkenning voor ieders (digitale) innovatie en een hoop gezelligheid. Maar wie gaat er met de Veluwse Innovatie Prijs 2024 en de CAI Challenge Award 2024 vandoor? Zorg dat je hét ondernemersevent van de Noord–Veluwe op 13 juni 2024 niet mist! Meld je hier aan!

VIP-kandidaten:
Allinq met hun In Control
Jak and Oil met hun innovatieve speeltoestellen
Van Gelder met hun Smart Underground Engineering
Van Werven met hun Emissievrij grondverzet van A tot Z

CAI Challenge kandidaten:
Endura met de slimmer achter de slimme meter
Loohorst / Flexyz met de bodemvochtsensor
Marius van Dokkum Museum met de Marius TV app

Programma:
16:00 uur  Inloop
16:30 uur  Aanvang programma
– CAI Challenge
– Studenten aan het woord
– Uitreiking Veluwse Innovatie Prijs
18:00 uur  Toost, Business & Bites
20:00 uur  Einde