Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Geannuleerd Voorlichtingsbijeenkomst over de Mededingingswet

28 maart 2019 | 15.30 - 19.00 uur | Hotel De Bilderberg | Oosterbeek

De bijeenkomst is geannuleerd in onze regio! U kunt zich nog wel aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst in Den Haag klik hier voor meer informatie

 

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een serie voorlichtingsbijeenkomsten getiteld ACM: toezicht op concurrentie.

Deze bijeenkomst is interessant voor u, bijvoorbeeld als u wilt samenwerken met andere ondernemers, of als u concurrentie van (lokale) overheden ervaart.

De regels van de Mededingingswet
Iedere ondernemer heeft te maken met de Mededingingswet. Maar het is best ingewikkeld om de mededingingsregels toe te passen op de eigen situatie. Wat mag nu wel of niet, en onder welke omstandigheden? Wij horen vaak dat ondernemers twijfelen over toepassing van de regels en daarom maar afzien van samenwerking met andere partijen, bang voor sancties wanneer zij de wet onverhoopt toch overtreden. Dat is niet de bedoeling van de wet, die juist moet zorgen voor gezonde marktwerking. Na deze bijeenkomst weet u waar u op moet letten als het om samenwerking met andere ondernemers of concurrentie met overheden gaat.

Programma
Allereerst zal de ACM vertellen over haar werkwijze en wat wel en niet mag als ondernemers willen samenwerken. Daarna gaat de ACM in op de praktijk van adviesprijzen van leveranciers (verticale prijsbinding). Tenslotte vertelt de ACM over de regels waar overheden zich aan moeten houden wanneer zij met u concurreren (Wet Markt en Overheid).

Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. U kunt deze ook vooraf indienen. De ACM kan niet ingaan op specifieke casussen.

De voorlichtingsbijeenkomst in het werkgebied van VNO-NCW Midden wordt gehouden op donderdag 28 maart 2019 bij Hotel De Bilderberg in Oosterbeek.

Klik hier voor het volledige programma.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via deze link. De verwerking van uw aanmelding vindt plaats in volgorde van binnenkomst.
Kort voor de bijeenkomst ontvangt u nog een bevestiging met aanvullende informatie.

Kosten
De toegangsprijs bedraagt € 55,00 (excl. 21% btw) per persoon. Dit bedrag wordt via een éénmalige machtiging van uw rekening afgeschreven. U wordt vriendelijk verzocht deze machtiging te ondertekenen via het aanmeldformulier.

Meer informatie
Kitty Dellemijn, dellemijn@vnoncw-mkb.nl of telnr. 070 – 349 3 74