Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Webinar Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

5 april 2022 | 16.00 - 17.00 | online

Drijven financiële schulden je naar de afgrond?

Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking getreden. Deze wet heeft als doel om ondernemingen perspectief te bieden indien de schuldenlast dermate hoog is geworden dat het voortbestaan wordt bedreigd. Tijdens dit interactieve Webinar word je vanuit een juridische én bedrijfskundige invalshoek geïnformeerd over de WHOA.

Welke factoren kunnen de aanleiding zijn om een WHOA traject te overwegen:

  • Je hebt als ondernemer gebruik gemaakt van coronasteunmaatregelen zoals NOW; TOZO; TVL; belastinguitstel;
  • Je merkt dat je reserves (nagenoeg) op zijn;
  • De grenzen van jouw kredietruimte zijn bereikt of overschreden, wellicht ben je al in gesprek met ‘bijzonder beheer’;
  • Last but not least: onrust en slapeloosheid vanwege de schulden die er misschien wel toe leiden dat je overweegt om jouw onderneming te beëindigen?

Het WHOA-traject is gericht op het voortzetten van een onderneming die anders zeer waarschijnlijk failliet dreigt te gaan, als gevolg van een overmatige schuldenlast. Een dergelijk traject kan gepaard gaan met een reorganisatie van de onderneming en daarin vooral de (her) financiering van de schuldenlast. Uiteindelijk moet een rechter ervan overtuigd raken dat een bedrijf levensvatbaar is nadat er een schuldenakkoord is bereikt of afgedwongen.

Het webinar wordt verzorgd door Tian Herstel van JPR Advocaten en Wout van der Velden en Jan-Paul Kiemann, beiden van Claassen, Moolenbeek & Partners bedrijfsadviseurs. Het webinar bevat zowel theoretische als praktische aspecten van de WHOA. Enkele praktijkcases komen aan bod. Na het volgen van dit webinar weet je aan welke eisen je dient te voldoen om het WHOA-traject succesvol te kunnen doorlopen.