Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Workshop ‘De medewerker van de toekomst heb je al in huis!’

31 oktober 2023 | 09.45 - 12.30 uur | Zwolle

“Psssstt… De medewerker van de toekomst heb je al in huis!”

Ontdek een nieuwe benadering van het werven, binden en behouden van personeel tijdens deze inspirerende workshop! We bieden je een frisse visie op inzetbaarheid, waarbij we de focus leggen op het zichtbaar maken van aanwezige talenten en competenties en het waarderen van (leer)ervaringen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe sollicitanten, maar vooral juist ook voor je huidige medewerkers.

Tijdens deze interactieve workshop nemen Raymond Steenkamp, expert in valideringsvraagstukken bij Libereaux, en Iris Jansen, adviseur op het thema waarderen en valideren van ROC Deltion College, je aan de hand van inspirerende voorbeelden mee in de wereld van competentievalidatie en Ontwikkelportfolio’s. Zo bespreken zij het voorbeeld van een ondernemer uit Dokkum die boeien en binden inzet als het nieuwe werven en en laten ze zien hoe je kunt toewerken naar een positieve ontwikkelcultuur voor de langere termijn. Na afloop van deze workshop maken ze een actieplan op dat jullie toegestuurd krijgen.

In deze workshop staan de volgende vragen centraal:

  • Waarom is een andere kijk op inzetbaarheid van mijn medewerkers én die van mijzelf belangrijk?
  • Op welke manier draagt het valideren van skills/ ervaring bij aan een positieve leercultuur van mijn organisatie?
  • Hoe draagt dit bij aan het behoud van mijn huidige medewerkers én het aantrekken van nieuw personeel?
  • Aan welke randvoorwaarden moet ik als organisatie voldoen, om hierin stappen te zetten?
  • Wat zijn de recente ontwikkelingen binnen het onderwijs die aansluiten bij deze ondernemersuitdagingen?

We zijn op 31 oktober a.s. van 09.45 tot 12.30 uur te gast bij LUX038, een nieuwe locatie van het Deltion College. Dit techniekcentrum is het antwoord op de grote vraag naar goed geschoold technisch personeel. Gevestigd aan de Ceintuurbaan in Zwolle, brengt het centrum bedrijven en onderwijs samen én verder. Dit doen zij door studenten een veilige leeromgeving te bieden en ze kennis te laten maken met de beroepspraktijk. Samen met de partners van LUX038 wordt het onderwijs zo goed als mogelijk afgestemd op de steeds veranderende vraag vanuit het bedrijfsleven.

De workshop is exclusief voor HR-kring leden. Zij hebben reeds een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ben je (nog) geen HR-kring lid en heb je interesse, mail dan naar event@vno-ncwmidden.nl.