Workshop Privacy statement – wordt verplaatst

15 november 2022 | 15.30 - 17.00 uur | Apeldoorn

Deze workshop wordt verplaatst naar 2023. Houd onze eventkalender in de gaten voor de nieuwe datum. 

Alle ondernemers verwerken persoonsgegevens. Zij zijn verplicht de betreffende personen hierover te informeren. Op het nalaten hiervan staat een boete. Het informeren is niet altijd eenvoudig. Zo geldt de informatieplicht ook indien je geen contactgegevens van de betrokkene hebt. Verder moet het informeren op vrij korte termijn plaatsvinden. Gelukkig is er een relatief eenvoudige oplossing! Een privacyverklaring (privacy statement) op de website.

Het belang van een workshop ‘privacyverklaring’
De privacyverklaring moet maatwerk zijn. De AVG en privacywetgeving stellen strenge eisen aan de privacyverklaring. Hierin moet van een aantal punten worden aangegeven hoe deze bij die organisatie zijn geregeld. Alhoewel dit een flink aantal punten is, moet de verklaring ook beknopt, transparant en begrijpelijk zijn. Tot slot gelden eisen ten aanzien van de taal van de verklaring.

Tijdens de interactieve workshop van 15 november legt Cathelijne Elassaiss-Schaap,  privacyrechtspecialist verbonden aan Advocatenkantoor Elassaiss, uit hoe een privacyverklaring kan worden opgesteld, die aan alle voorwaarden voldoet. Daarbij worden de verschillende onderdelen besproken aan de hand van situaties die in de praktijk het meest voorkomen.

Wat levert de workshop op?
Na afloop van de workshop:

  • weet je wat de bouwstenen van een goede privacyverklaring zijn
  • heb je handvatten om te kunnen beoordelen of de privacyverklaring die er al is voldoende is.

Voor degenen die graag multitasken: het is uiteraard mogelijk om tijdens de workshop al een begin te maken met de privacyverklaring.

Over de spreker
Mr. drs. Cathelijne Elassaiss-Schaap is al ruim twintig jaar advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor Elassaiss in Tiel. Zij is gespecialiseerd in het privacy- en ondernemingsrecht. Cathelijne adviseert ondernemers over uiteenlopende onderwerpen op deze gebieden en – waar nodig – procedeert zij hierover.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande button. Leden van VNO-NCW Midden en JM’ers kunnen zich gratis aanmelden. (Nog) geen lid, maar toch interesse? Neem dan contact op met afdeling Events via event@vno-ncwmidden.nl.