Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Fietsfeest verbindt

Vitaliteit in het bedrijfsleven is een steeds urgenter onderwerp. Grote uitdaging is om alle werknemers in staat te stellen in goede gezondheid hun hogere pensioenleeftijd te behalen. Een goed vitaliteitsbeleid heeft een gunstig effect op het ziekteverzuim, de productiviteit en de sociale cohesie. Hoe houd je medewerkers gezond en fit? Hoe krijg je werknemers in beweging? Veel bedrijven werken structureel aan dit onderwerp. Eén daarvan is Philadelphia Zorg. Vorig jaar vertelde Babette Alberda, coördinator duurzame inzetbaarheid, enthousiast hierover in ledenmagazine Middelpunt.

European Company Sport Games 2021
Ook VNO-NCW en MKB-Nederland werken actief aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Via de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! Hebben we ons bijvoorbeeld gelieerd aan de European Company Sport Games, het internationale evenement dat in 2021 in Gelderland plaatsvindt. Betrokken partijen dragen gezamenlijk dezelfde ambitie: mensen fitter en bedrijven vitaler maken. Met 5.000 deelnemers die gedurende een week in Arnhem en omgeving komen sporten, eten, drinken en slapen heeft het evenement een grote economische impact op de provincie Gelderland.

NK wielrennen voor bedrijven 17 mei 2020 Montferland
Een ander mooi instrument voor werkgevers om aan duurzame inzetbaarheid te werken is het NK wielrennen voor bedrijven, een schitterend fietsfeest voor geoefende én toerrijders. Je rijdt over heuvelachtige parcoursen en geniet met collega’s en/of relaties samen van een unieke wielerdag. De dag eindigt met het Finish Festival: uitgebreide catering, een eigen bedrijfstafel om ervaringen te delen, een wielercafé en muziek.

Waarom meedoen?

  • Het belonen van sportieve en duurzame inzetbare werknemers
  • Het stimuleren van fietsen in woon- werkverkeer
  • Teambuilding
  • Het opdoen van nieuwe contacten
  • Aandacht en zichtbaarheid: uitslagen worden uiteraard gepubliceerd in de media en alle deelnemende bedrijven worden in de spotlights gezet via diverse social media

Er zijn ook bedrijven die relaties (en niet alleen werknemers) uitnodigen om mee te doen. Ook dat kan!

Meer informatie
Belangrijkste blijft echter voor de meeste deelnemers het fietsfeest en de unieke gezamenlijke belevenis. Samen koersen over afgesloten wegen, met motorbegeleiding. Over de ploegentijdrit zal nog lang worden nagepraat.
Meer informatie hierover terug te vinden via: http://nkwielrennenbedrijven.nl/

Wil je meer weten over de kracht van fitte werknemers binnen uw organisatie? Of ben je nieuwsgierig naar de European Company Sport Games 2021 in eigen land? Neem contact op met Bas Spijkerman van Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!
Via: spijkerman@vnoncw-mkb.nl