Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Geslaagd bedrijfsbezoek bij Oxycom in Raalte

Op 24 september jl. waren een aantal leden van VNO-NCW regio Zwolle op bezoek bij Oxycom in Raalte. Het was een van de eerste bedrijfsbezoeken die sinds het uitbreken van de coronacrisis is georganiseerd. De meerwaarde van de persoonlijke ontmoeting werd door iedereen gevoeld. Oxycom had er uiteraard voor gezorgd dat het bezoek me inachtneming van de corona-maatregelen werd ingevuld.

Voorzitter Laurens de Lange gaf kort aan waar VNO-NCW zich in de regio Zwolle op dit moment voor inzet. Samen met onze partners hebben we in de regio een corona-aanpak gerealiseerd. Deze aanpak bestaat uit meten van de effectiviteit van de hulpmaatregelen en het organiseren van extra hulp aan ondernemers die ondanks de landelijke maatregelen tussen wal en schip dreigen te vallen. De volgende stap is het samenstellen van een team van ervaren ondernemers. Dit ondernemersteam gaat – samen met de dienstverlening van de provincie en gemeenten – actief in gesprek me ondernemers in de regio Zwolle om elkaar te helpen en te inspireren.

Verder ging Laurens kort in op onze doorgaande lobby om de N35 aan te pakken. Minister Cora van Nieuwenhuizen spreekt in oktober met gedeputeerde Bert Boerman van de Provincie Overijssel over de aanpak van de N35. Vanuit VNO-NCW zullen we laten zien hoe belangrijk de N35 voor ondernemers en inwoners in Overijssel is.

Vervolgens was het woord aan de gastheren van Oxyxom. Bart Reinders en Kor Foekens namen ons mee in de geschiedenis van Oxycom. Het bedrijf biedt duurzame klimaatoplossingen van wereldklasse, geïnspireerd door de natuur, voor een gezond en koel binnenklimaat. Met uiterst innovatieve ‘natuurlijke koelsystemen’ hebben zij maar één doel: het reduceren van de wereldwijde ecologische footprint. De gepatenteerde adiabatische koelsystemen voor het koelen, ventileren en verwarmen van gebouwen verlagen de CO2-emissie en het energieverbruik tot wel 90% in vergelijking met traditionele airconditioning. Oxycom doet dit met 100% schone, verse en gefilterde buitenlucht wat in de huidige tijd met ziektewekkers zoals het coronavirus erg belangrijk gaat worden.  Meer weten? https://www.oxy-com.com/nl/ of kijk op  https://www.youtube.com/watch?v=ihtrN0Dmt7Q.