Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Geslaagde aftrap TINT Achterhoek

We kijken terug op een geslaagde aftrap van TINT (Technohub Inclusieve Technologie) Achterhoek bij het CIVON Innovatiecentrum. Het doel is om werkgevers in de regio te informeren en te inspireren over de inzet van inclusieve technologie. Tijdens een ontbijtsessie op 14 maart kregen werkgevers een afwisselend programma voorgeschoteld.

Onze voorzitter Marcel Hielkema riep de werkgevers op niet meer te zoeken naar het schaap met vijf poten, maar om kansen te creëren voor mensen die graag willen werken, maar nu nog belemmeringen ervaren. Kijk hoe werk anders kan worden ingericht met behulp van technologieën, bijvoorbeeld met de inzet van een Exoskelet of Virtual Reality.

Over TINT Achterhoek

TINT Achterhoek helpt werkgevers om kansen te zien in plaats van belemmeringen. Het is namelijk belangrijk om gelijke kansen te creëren en om bewustwording en bekendheid te vergroten over de inzet van technologie. Dit alles met als doel om inwoners in de Achterhoek te begeleiden naar werk.

De toekomst van TINT Achterhoek

We zijn nauw betrokken geweest bij de opzet van het kenniscentrum en de voorbereiding van de aftrapbijeenkomst. Eén van onze medewerkers zit ook in het kernteam, waarin ze meedacht over het programma. Op dit moment schrijven we mee aan het projectplan voor de financiering van de komende drie jaar. Hiermee hopen we TINT Achterhoek verder te kunnen helpen en zo veel mogelijk inwoners van de Achterhoek aan een leuke baan te helpen.