Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: Carlo Stevering Fotografie

Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst VNO-NCW Achterhoek

Woensdagavond 15 januari bezochten meer dan 200 personen de nieuwjaarsbijeenkomst die werd georganiseerd door VNO-NCW Achterhoek en Jong Management Achterhoek in samenwerking met 8RHK Ambassadeurs in De Steck.

Tijdens de avond werd de Achterhoek film gelanceerd. Een film die een goed beeld geeft van de Achterhoek. Bedrijven kunnen deze film onder andere gebruiken om relaties of jongeren van buiten de Achterhoek te laten zien wat de Achterhoek kenmerkt.

Goede samenwerking
Koen Knufing gaf als voorzitter van VNO-NCW Achterhoek een terugblik op 2019 en een vooruitblik op 2020, met aandacht voor ontwikkelingen als globalisering, migratie, Brexit, gele hesjes, maar ook voor technologische ontwikkelingen als robotisering, digitalisering en social media. Dichter bij huis spelen dan vraagstukken als stikstof en PFAS. Voor 2020 willen we ruimte bieden voor innovatie en groeien in kwaliteit en invulling geven aan het toekomstig tekort van 27.000 arbeidsplaatsen in 2030. Daarnaast zijn bereikbaarheid, energietransitie, een goede woningvoorraad en verhoging van de arbeidsproductiviteit van belang. We kunnen de doelen alleen bereiken door een goede samenwerking in de Achterhoek. Door middel van een filmpje kregen de aanwezigen een beeld van de lobbyresultaten en activiteiten van VNO-NCW Achterhoek.

Nieuw bestuurslid
Tijdens deze avond is Anneke van Ommen benoemd tot nieuw bestuurslid van VNO-NCW Achterhoek. Anneke is voorzitter van Jong Management Achterhoek. Wij wensen Anneke veel succes in haar nieuwe functie.

Onder leiding van avondvoorzitter Lisanne Halleriet, werden politica Annemarie Jorritsma en Nicky Greven, vertegenwoordiger van de Achterban, bevraagd over actuele onderwerpen in de regio zoals het behoud van jongeren, innovatie, bereikbaarheid en wonen.

Vervolgens gaf Henk Janssen, directeur De Steck, de aanwezigen een inkijkje in de activiteiten en ambities van broedplaats De Steck.

De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel, waar nog lang werd nagepraat.

We kijken terug op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst en bedanken De Steck voor de gastvrijheid.

 

Foto’s: Carlo Stevering Fotografie