Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Geslaagde Techniekdag Nijmegen!

Techniekdag Nijmegen laat scholieren én wethouder ervaren hoe gaaf techniek is!

Zelfs wethouder John Brom werd uitgedaagd om techniek te ervaren bij de opening van Techniekdag Nijmegen. Kundig laat hij een drone naar binnen vliegen en landen op een landingsplaats. Daarmee werd Techniekdag Nijmegen geopend!

Techniek ervaren, dat was precies de bedoeling van Techniekdag Nijmegen, zaterdag 24 september jl. in het Technovium in Nijmegen. Door het chronische tekort aan personeel in de technische branche was de Techniekdag ook onder het bedrijfsleven populair. Met 51 verschillende stands waren er meer deelnemers dan ooit in Nijmegen.

De ruim 2.500 bezoekers konden zich uitleven bij de zeer diverse activiteiten van deze deelnemende bedrijven. Van het besturen van een drone of robot, spelen met een mini-kraan tot het maken van een eigen zenuwspiraal  De Nijmeegse wethouder John Brom kon er na de officiële opening ook geen genoeg van krijgen en scheurde rond op een voertuig aangedreven door luchtdruk. Scholieren wisten eigenlijk niet waar ze moesten beginnen, zo veel verschillende technische doe-activiteiten.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag! Techniekdag Nijmegen was alweer de laatste Techniekdag in 2022. In het voorjaar van 2023 worden in de diverse regio’s nieuwe techniekdagen gehouden. Benieuwd waar en wanneer deze worden gehouden? Of nog even nagenieten van de afgelopen techniekdagen? Kijk op www.techniekdag.nl