Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Groeiversneller Zon

Wil je zonnepanelen op je bedrijfspand plaatsen? De groeiversneller Zon van OostNL helpt je bij de volgende stap: van voorbereiding naar realisatie.

Met ondersteuning van De Groeiversneller kunt je advies inhuren om van plan naar een bedrijfsdak vol zonnepanelen te komen. Alleen de dakeigenaar of de huurder (met toestemming van de eigenaar) van een pand, kan een voucher aanvragen.

Advies kan betrekking hebben op:

  • Algemene begeleiding, om u te helpen de stappen te zetten die nodig zijn tot aan realisatie, zoals bijvoorbeeld het opvragen en vergelijken van verschillende offertes van leveranciers/installateurs van zonnesystemen.
  • Technisch advies, zoals bijvoorbeeld met betrekking tot de dakbelasting of de aansluiting op het elektriciteitsnet.
  • Financieel advies, zoals bijvoorbeeld bij de keuze voor koop, huur of lease of het zoeken van financiering.

Met ingang van 2021 is het ook mogelijk voor kleinverbruikers om een voucher voor advies aan te vragen. Kleinverbruikers hebben een aansluiting kleiner dan 3 x 80 A en de mogelijkheid tot het salderen van opwek en verbruik van elektriciteit.

De omvang van een voucher Zon is minimaal € 1.000,- en maximaal € 2.500,- (exclusief BTW). U dient een bedrag van minimaal gelijke omvang (minstens 50%) zelf te financieren.

Kijk voor meer informatie op de website van OostNL.