Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Groen is gaon. Zo doen we dat in de Achterhoek.

13-05-2020 – In de Achterhoek geven we duidelijkheid en zekerheid in coronatijd met bijgevoegde handreiking en pictogrammen.

Vanuit VNO-NCW zetten we ons landelijk, provinciaal en regionaal in om ondernemers te ondersteunen in de coronacrisis. VNO-NCW Achterhoek is partner en redactielid van https://www.achterhoekverbindt.nl. We hebben je geïnformeerd over de videopodcasts en de 10 actiepunten die we in de vorige nieuwsbrief hebben besproken.

Eén van de 10 punten betreft het herwinnen van vertrouwen. Het is van belang dat we in de Achterhoek vertrouwen hebben als we naar ons werk gaan en in bedrijven en organisaties komen. Daarom hebben we pictogrammen ontwikkeld die iedereen in zijn of haar organisatie kan gebruiken. Zo krijgen we herkenbaarheid en is het duidelijker wat kan en wat er van je wordt verwacht. Door gebruik van het beeldmateriaal weet ieder waar hij of zij aan toe is, waardoor het “nieuwe normaal” gemakkelijker went en vertrouwen opnieuw kan ontstaan. Dit is een (regionale) aanvulling op de RIVM maatregelen en brancheprotocollen, gebaseerd op Achterhoeks Naoberschap en verantwoordelijkheidsbesef voor elkaar met een intelligente voorwaartse beweging voor onze Achterhoekse economie en samenleving. Samen zorgen we voor zekerheid in coronatijd en werken we aan een verantwoord en goed sociaaleconomisch klimaat.

Vanaf volgende week worden de pictogrammen in gebruik genomen. Met duidelijke pictogrammen zetten we het rode stoplicht weer op groen in onze regio; Groen is gaon:

doe mee!

We zien graag de pictogrammen terug bij bedrijven en organisaties. Alvast hartelijk dank voor je medewerking.

Meer informatie tref je in de covid-19 regionale handreiking en op www.groenisgaon.nl. Het materiaal (pictogrammen e.a.) komt op korte termijn beschikbaar.

Klik hier voor het persbericht over Groen is gaon.

Contact
Wilma Elbertsen, regiomanager VNO-NCW Achterhoek, telnr. 06 – 211 704 37