Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Groene Groeiersbijeenkomst

Op 6 november 2019 organiseert het VNO-NCW netwerk Groene Groeiers, in samenwerking met de Vereniging Circulair Friesland, een matchmaking bijeenkomst bij Philips Drachten.

De volgende uitdagingen van Philips staan centraal:
• Bijna 100% van de gasconsumptie in Drachten gaat op aan verwarming van gebouwen. Welke duurzame verwarmingsconcepten maken deze innovatie- en productiesite gasloos? Hoe betrek je de omgeving hierbij?
• 35% van de reststromen van de site wordt niet gerecycled, waaronder mixed plastics. Hoe worden productieprocessen 100% circulair?

De leden van de Vereniging Circulair Friesland leggen een gezamenlijke uitdaging op tafel:
Hoe organiseer je in een circulaire economie dat producten na gebruik terugkomen? Is ‘Product-as-a-service’ mogelijk of zijn er andere modellen?

Heb jij innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen en wil je meedenken? Zie dan je kans schoon en kom met je input.

Plenair
Hans de Boer en Walter Mattis zullen de bijeenkomst openen en hun visie geven op duurzame economische ontwikkelingen in Nederland. Eelco Smit zal daarna ingaan op diverse duurzaamheidsinitiatieven van het elektronicaconcern en de uitdaging van Philips toelichten. Ingrid Zeegers zal de uitdaging van de Vereniging Circulair Friesland toelichten.

Tafelgesprekken
Na het plenaire programma gaan we in groepen uiteen. Samen met de eigenaar van de uitdaging duik je de diepte in. Je kunt op verzoek je oplossing in maximaal 3 minuten pitchen.

De bijeenkomst is nadrukkelijk geen vrijblijvende uitwisseling van ideeën. We zoeken naar matches met bedrijven die uitzicht geven op de ontwikkeling van circulaire business cases.

Ben jij een innovatieve ondernemer? Onderneem dan de volgende stappen:
1. Meld je aan voor de bijeenkomst van 6 november via de aanmeldknop in deze uitnodiging.
2. Ben je Groene Groeier, stuur dan een mail naar Jolanda van Schaick met een korte omschrijving van je product of dienst en geef aan voor welke uitdaging(en) deze een oplossing biedt.
3. Ben je ondernemer maar nog geen Groene Groeier? Meld je dan eerst aan op www.groenegroeiers.nl (is kosteloos) en volg dan optie 2.
4. Wil je een pitchtraining van 2 uur volgen? Geef dat aan bij je aanmelding. Training is gratis voor groene groeiers, inclusief video-opname.

Klik hier voor het programma.

Aanmelden kan hier.