Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Heb jij de oplossing voor plastic recycling en voedselverspilling?

Heb je een innovatief bedrijf en een oplossing voor het recyclen van plastic of het tegengaan van voedselverspilling? Op 4 februari van 12.00 – 14.00 uur organiseert het VNO-NCW Groene Groeiers netwerk een matchmakingbijeenkomst tijdens de Week van de Circulaire Economie. Met een goede oplossing wordt je uitgenodigd voor een van de versnellingstafels waar vertegenwoordigers van de overheid, financiële sector, brancheorganisaties en grote bedrijven aanzitten en je op weg kunnen helpen met marktintroductie en/of het opschalen van je product.

We zijn op zoek naar oplossingen voor de volgende uitdagingen:

Van Werven Kunststof 
Onderneming Van Werven recyclet kunststoffen zodat deze als grondstof hoogwaardig hergebruikt kunnen worden. Voor de grote hoeveelheden gerecyclede PVC, PE en HDPE heeft Van Werven echter onvoldoende afnemers. Daarom is het bedrijf op zoek naar ondernemers die gerecycled PVC, PE en/of HDPE kunnen toepassen in nieuwe materialen en producten.

Obbotec 
Met name vervuilde en mixed stromen (vooral biomassa en plastic) zijn momenteel moeilijk om te recyclen. Hierdoor verdwijnen deze fracties grotendeels in de verbrandingsoven of worden ze gestort. Obbotec heeft hiervoor een innovatief proces ontwikkeld waarbij mixed afvalstromen worden omgezet in een groene brandstof. Het proces is volledig circulair en CO2-neutraal, vermindert kosten voor de verbrandingsbijdrage en levert vervolgens olie op die weer verkocht kan worden. Obbotec zoekt partners binnen het Groene Groeiers-netwerk met mixed afvalstromen die nu nog verbrand worden.

InstockMarket
Het doel van InstockMarket.nl is om in 2024 jaarlijks 5 miljoen kg ‘overtollig’ voedsel te ontvangen, waarvan 1 miljoen kg naar de Voedselbank gaat. Om dit te bereiken wil Instock Market in 2022 verhuizen naar een groter circulair distributiecentrum. Daaromheen moet er een ecosysteem komen van bedrijven die voedselverspilling tegen willen gaan. InstockMarket spreekt graag met bedrijven en overheden die het distributiecentrum volledig circulair kunnen maken. Ook zoekt Instock ruimte voor het distributiecentrum. Daarnaast is het bedrijf op zoek naar voedselverwerkers en agrarische bedrijven die kunnen helpen bij het verwerken van reststromen die niet meer voor humane consumptie geschikt zijn.

Aanmelden 
Denk je dat je een oplossing hebt voor een van bovenstaande uitdagingen? Stuur dan voor 3 februari een e-mail naar de matchmaker van de Groene Groeiers, Jolanda van Schaick (schaick@vnoncw-mkb.nl) met naam, bedrijfsnaam, product en telefoonnummer en geef aan voor welke uitdaging(en) je een oplossing biedt. Jolanda zal dan contact met je opnemen en de uitdaging nader toelichten, zodat jullie samen kunnen kijken of er een match mogelijk is.

Nog geen Groene Groeier? Meld je aan via deze link.