Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Helpdesk NLwerktaanwerk gestart

Er is grote krapte op de arbeidsmarkt, maar tegelijkertijd zijn er sectoren en bedrijven die door de huidige omstandigheden werknemers moeten laten gaan. Om werkgevers te helpen hun personeel naar een andere sector te begeleiden, is deze week de helpdesk van NLwerktaanwerk geopend.

NLwerktaanwerk is een project van de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in het kader van het traject Van werk naar werk vanuit de crisis- en herstelmaatregelen. Het project zet zich in om de mismatch op de arbeidsmarkt aan te pakken. Op korte termijn door werkgevers met aanbod van personeel op weg te helpen naar bijvoorbeeld werkgevers met personeelsvraag of te verbinden met zijinstroom-kansen. Op afzienbare termijn ook door goed in kaart te brengen hoe werknemers met een bedreigde baan eenvoudig over kunnen stappen naar sectoren waar de werkkansen groot zijn. In het Landelijk Informatiecentrum worden daarvoor routekaarten naar kansrijke sectoren, en best practices opgenomen. Doel is te zorgen dat matchingskansen niet verloren gaan door een tekort aan kennis en informatie.

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW: “Eén van de oplossingen voor de structurele krapte op de arbeidsmarkt en de enorme uitdagingen op onder andere het gebied van digitalisering en de energietransitie is het van werk naar werk brengen van mensen. Met de nieuwe helpdesk gaan we hier belangrijke ervaringen mee opdoen.”

Werkgevers met aanbod van of vraag naar personeel kunnen zich via dit formulier https://www.nlwerktaanwerk.nl/helpdesk melden bij de helpdesk van NLwerktaanwerk.nl. Binnen 1 werkdag neemt een van de regisseurs van het project contact op.