Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Het Grensland College groeit!

VNO-NCW Achterhoek is via diverse arbeidsmarkt-overleggen nauw betrokken bij het Grensland College. We vinden het belangrijk dat talenten in de Achterhoek zich in de regio kunnen laten scholen en zo het vakmanschap in de regio vergroten. Al meer dan 130 studenten studeren aan hét Associate degree-college van de Achterhoek. Niet zo gek als je je bedenkt dat dit een unieke samenwerking is van Graafschap College, HAN, Saxion en Iselinge Hogeschool, de grote onderwijsnamen in onze regio. 

Wat zijn Associate degree-opleidingen?

Een Associate degree-opleiding is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding. Je wordt opgeleid tot niveau 5 van het Nederlands kwalificatieraamwerk (NLQF). Een Associate degree-opleiding is dus de brug tussen een mbo 4-opleiding en een bacheloropleiding.

Het Grensland College biedt diverse Associate degree-opleidingen aan: Management, Engineering en Logistics Management. Wellicht zit er een opleiding tussen die voor een van jouw werknemers interessant is. Wil je meer weten over deze opleidingen of over een Associate degree? Kijk dan op de website van het Grensland College.

Wie betaalt dat?

Als technisch werkgever kun je gebruikmaken van veel opleidingsfondsen. Denk aan OOM of A+O Metalektro. Je werknemer kan ook zélf een tegemoetkoming in studiekosten aanvragen, bijvoorbeeld bij het Achterhoeks talentenfonds Opijver. Heb je vragen? Bel Alexander van der Graaff op 06 10 44 93 91 of mail naar info@grenslandcollege.nl