Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: Pixabay

Hoe Brexit-proof is Nederland?

Nog even en dan is op 31 oktober een (harde) Brexit een feit. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor uw onderneming. Wellicht heeft u al voorbereidingen getroffen en hierbij hulp gehad (van bijvoorbeeld overheidsinstanties); of juist helemaal nog niet.

VNO-NCW, MKB-Nederland en BNR Nieuwsradio zijn op dit moment bezig met een onderzoek naar de aanloop van de Brexit en hoe ondernemers hierop reageren. Daarvoor is een landelijke enquête uitgezet om de zaken die (nu nog) bij ondernemers spelen in kaart te brengen. De resultaten van dit onderzoek moeten in kaart brengen hoe Brexit-proof Nederland is en zij worden begin september bekend gemaakt.

Help ons, maar vooral uzelf, door deze enquête in te vullen vóór 7 september. Het kost hooguit 2 minuten van uw tijd en kan hier : https://wsonwp.survey.fm/13vragenoverdebrexit.

Voor hulp of vragen over uw Brexit-voorbereidingen kunt u terecht bij hulpbijbrexit.nl of brexitloket.nl.

NIEUW: 23 september – speciale Brexit-buddy-sessie voor ondernemers

MKB-Nederland, VNO-NCW, RVO, EZK en tal van partners organiseren op maandagmiddag 23 september een praktische Brexit-buddy sessie waar mkb-bedrijven met al hun vragen terecht kunnen bij experts. De sessie vindt plaats in Den Haag en is gratis toegankelijk. Het idee achter een Brexit-buddy sessie is dat experts van (grote) bedrijven (PostNL, PWC, etc.) en instellingen als de douane, NBCC, RVO, NAK tuinbouw, evofenedex, NVWA en AWVN praktisch advies geven aan ondernemers over Brexit en wat je moet doen om goed voorbereid te zijn. De bijeenkomst is speciaal gericht op de voorbereiding van kleinere en middelgrote bedrijven op een no-deal scenario. Van tuinbouw, tot logistiek tot dienstverlening; alle bedrijven zijn welkom.

Praktische informatie:

  • Datum: maandag 23 september
  • Tijd: 15.45 – 18.00 uur
  • Locatie: Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij. Aanmelden is nodig en kan via een mail naar brexit@vnoncw-mkb.nl