Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Hoe komen we tot een energieneutraal, gezond en afvalvrij Bevrijdingsfestival in Overijssel?

Het Bevrijdingsfestival Overijssel biedt een kans om 130.000 bezoekers een dag te laten beleven in een inspirerende omgeving. Want willen we over 10 jaar nog in vrijheid leven, dan is het zaak om nu, met elkaar, goed voor de wereld van morgen te zorgen. Daar wil het Bevrijdingsfestival Overijssel samen met (nieuwe) partners een grote bijdrage aan leveren. 

Jaarlijks viert jong en oud op 5 mei de vrijheid door één van de 14 Bevrijdingsfestivals te bezoeken in het land. Bevrijdingsfestival Overijssel is met haar 130.000 bezoekers één van de grootste. Het is de uitdaging voor het Bevrijdingsfestival om samen met partners een festivalsfeer te realiseren waarin de Wereld van Morgen tot leven wordt gewekt. Het Bevrijdingsfestival Overijssel geeft hiermee niet alleen het goede voorbeeld aan de festivalbezoekers, maar ook aan andere events. Dit is alleen te realiseren in samenwerking met andere partijen.

Ontdek in deze video meer over de ambitie van het Bevrijdingsfestival Overijssel.

De Wereld van Morgen

Onder de vlag De Wereld van Morgen werkt het Bevrijdingsfestival Overijssel aan de grote transitiethema’s klimaat, circulariteit, voedsel en energie. Dat raakt de zaken die ze inkopen, zoals de energie die ze opwekken, welk eten en drinken ze serveren, maar ook met het verhaal dat de artiesten vertellen. Het is belangrijk om bewustwording voor de thema’s bij inwoners van Overijssel te stimuleren, vooral bij jeugd en jongeren. Zij zullen nu en later in wonen en werken deze thema’s tegenkomen. Op de familieweide kunnen zij ontdekken wat de Wereld van Morgen inhoudt; door o.a. verschillende proefjes en activiteiten over energie en afval.

Ambities

Het Bevrijdingsfestival Overijssel zet dit jaar al mooie stappen en heeft voor de komende jaren flinke ambities. Met als doel om samen stap voor stap afvalvrijer, energieneutraler en gezonder onze vrijheid te vieren. Dit realiseren kunnen ze niet zonder de hulp van partners. Het Bevrijdingsfestival Overijssel werkt onder andere samen met adviesbureau Green Events om kennis te ontwikkelen. Deze kennis maken ze ook beschikbaar voor andere events. Het doel is om zowel met de huidige partners, zoals Nieuwe Energie Overijssel en Rova, als met nieuwe partners samen tot slimme oplossingen te komen.

Samen aan de slag

Bent u enthousiast over de ambities van het Bevrijdingsfestival Overijssel en wilt u samen met hen werken aan de Wereld van Morgen? Upload jouw oplossing of neem contact op met Bevrijdingsfestival Overijssel.