Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Inspirerende gesprekken leden Zwolle en Twente

“Met de benen op tafel het gesprek aangaan met en tussen onze leden”, dat was het doel van de meetings die onze interim-regiomanager Paul Veld deze maand organiseerde voor de leden van VNO-NCW Midden in de regio’s Twente en Zwolle. Met een goed gevoel kijkt hij terug op deze bijeenkomsten. “In Twente hielden we 2 bijeenkomsten, bij ons lid ROC van Twente in Hengelo en Loetje in Enschede. Met onze regiovoorzitter Michel ten Hag en bestuurslid Lian Pierik als gespreksleiders, spraken we met ondernemers en bestuursleden over wat er leeft binnen hun bedrijven. Datzelfde deden we ook voor onze Zwolse leden waar ik samen met onze regiovoorzitter Laurens de Lange de gesprekken mocht leiden. Die vonden plaats bij onze leden Deltion College in Zwolle en Van der Sluis Technische Bedrijven in Genemuiden.”

Het waren inspirerende en geanimeerde gesprekken met en tussen de leden. Er werd onder meer gesproken over de uitdagingen en bedreigingen binnen de eigen sector. De belangrijkste onderwerpen die in alle gesprekken op tafel kwamen waren arbeidsmarktkrapte, energiecrisis en de inflatie. “Heel mooi om te horen was dat bij veel ondernemers aandacht is voor behoud van personeel en het thema een leven lang ontwikkelen hoog op de agenda staat”, vertelt Paul.
Ook werd gesproken over wat de leden van VNO-NCW Midden verwachten en hoe wij de ondernemers kunnen helpen. “Dat leverde waardevolle informatie op. Onze leden zien dat we hele goede zaken doen voor hen. Maar ook kwamen zij met aanbevelingen waarmee wij het komend jaar aan de slag kunnen.”

De conclusie is dat het heel goed was om op deze manier, in een kleine setting, met elkaar de dialoog aan te gaan. Graag bedanken we de aanwezige leden voor hun oprechte mening en hun inspiratie.