Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Marcel Hielkema nieuwe voorzitter

Tijdens de algemene ledenvergadering op 9 mei in Apeldoorn hebben de leden van VNO-NCW Midden Marcel Hielkema (49) benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging. Lees hier meer over zijn achtergrond, drive en ideeën. Een eerste kennismaking.

“Ik geloof dat wanneer je wilt en je het samen doet er heel veel mogelijk is”
“Een goede economie vormt de basis voor een welvarende samenleving; werkgevers creëren banen, zorgen voor stabiliteit en kijken verder dan de dag van vandaag. Goed ondernemerschap betekent bovendien maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor de omgeving waarin gewoond en gewerkt wordt. Hiervoor is een goed ondernemers- en vestigingsklimaat nodig waarin werkgevers elkaar ontmoeten en kennis kunnen delen. Ik geloof dat wanneer je wilt en je het samen doet er heel veel mogelijk is. Dat betekent verbinden, met elkaar in contact komen en gezamenlijke doelen nastreven. De afgelopen 6 jaar heb ik mij binnen de vereniging in meerdere posities hiervoor mogen inzetten. In eerste instantie als bestuurslid, daarna als voorzitter voor de regio Arnhem Nijmegen en de laatste jaren ook als voorzitter voor Gelderland. Het is een eer en een genoegen om nu vanuit de rol van voorzitter van de vereniging hier verdere invulling aan te geven. Ik combineer graag de commerciële doelstellingen van een bedrijf met maatschappelijke doelstellingen; dat denk ik ook in deze nieuwe rol te kunnen doen.”

Wat gaan de leden ervan merken, wat gaat er veranderen?
“Mijn voorganger, Jacco Vonhof, laat grote schoenen achter om te vullen. Samen met directeur Ron van Gent, het team in Apeldoorn, de regionale besturen en de regiomanagers is er ongelofelijk veel werk verzet de afgelopen jaren. We zijn een sterke en levendige vereniging die door iedereen herkend wordt als daadkrachtig en dé vertegenwoordiger van werkgevers en ondernemers. Wel denk ik dat we nog beter kunnen vertellen wat we allemaal doen. Zowel binnen de vereniging als buiten de vereniging. Daarnaast is het goed om – net zoals je dat binnen je bedrijf doet – continue te blijven kijken wat onze toegevoegde waarde is in een veranderende wereld.

Foto: Jeroen Poortvliet

Om dat te bereiken wil ik veel meer input ophalen bij de leden; wat speelt er bij hen, waar maken zij zich zorgen over, hoe kunnen we ondernemersklimaat verbeteren? Daarbij denk ik dat er nog veel bedrijven zijn die wij wel vertegenwoordigen en die baat hebben bij onze belangenbehartiging maar die nog geen lid zijn. Het zou mooi zijn wanneer we ook de nog-niet leden aanspreken en kunnen motiveren om samen op te trekken. Tenslotte denk ik dat we in Den Haag nog beter onze stem kunnen laten horen; te vaak ligt de focus op de Randstad daar waar onze regio toch echt het centrum van het land is!”

Over welke ervaring beschik je, hoe ziet je loopbaan eruit?
“Na mijn opleiding aan de Hotelschool in Den Haag heb ik 10 jaar in verschillende executive functies in de internationale hotellerie gewerkt; van Saoedi Arabië tot Kazachstan en Kirgizië en van Engeland en Duitsland tot Rusland. Een fantastische tijd waarin ik een echte wereldburger geworden ben. Na de geboorde van onze oudste dochter zijn we terugverhuisd naar Nederland waar ik 5 jaar in de raad van bestuur van Bilderberg gezeten heb als Marketing Directeur. Toen ik gevraagd werd om directeur van Dirkzwager advocaten & notarissen te worden, met vestigingen in Arnhem en Nijmegen het grootste advocaten en notarissenkantoor buiten de Randstad, heb ik heel even getwijfeld; een hele andere wereld maar een geweldige uitdaging. Precies dat wat ik in het buitenland ook steeds gedaan heb; buiten je comfortzone gaan. De rode draad is en blijft echter dienstverlening en ik heb de afgelopen 10 jaar dan ook geen enkele spijt gehad van mijn overstap. Sterker nog, het werkt zowel voor jezelf als voor het bedrijf heel verrijkend wanneer je zonder ‘oogkleppen’ binnenkomt. Door mijn betrokkenheid bij de banenafspraak, waarvoor ik namens VNO NCW zItting neem in het regionale Werkbedrijf, werd ik vorig jaar gevraagd om directeur te worden van het nieuwe arbeidsontwikkelingsbedrijf Scalabor. Vanuit mijn overtuiging dat iedereen moet kunnen meedoen heb ik deze uitdaging met veel enthousiasme aangenomen. Het is een geweldige combinatie tussen een groot bedrijf met bijna 2500 medewerkers en een mooie maatschappelijke opgave. En weer even uit mijn comfortzone gehaald!”