Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Koninklijke rondgang langs waterstofinnovaties

Woensdag 16 november 2022 bracht Zijne Majesteit de Koning in onze regio een werkbezoek aan het waterstofcluster op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Het bezoek stond in het teken van de groeiende waterstofeconomie en de belangrijke rol die waterstof speelt binnen de energietransitie. Mooi dat twee VNO-NCW Midden-leden, Industriepark Kleefse Waard en HyEt Group, onderdeel waren van dit werkbezoek.

Tijdens de rondrit op IPKW kreeg koning Willem-Alexander meer te horen over de startups en multinationals die hier aan een schonere toekomst werken. Zoals ons lid de HyET Group, die actief is over de gehele energieketen en veel samenwerkt met universiteiten en andere kennisinstituten. Het doel: technologie doorontwikkelen en klaarmaken voor de markt. Bij HyET, staat het versnellen van de energietransitie centraal. De HyET Group bestaat momenteel uit zeven bedrijven, waaronder HyET Hydrogen.

Samen met de bezochte partijen schoof de koning ter afsluiting aan voor een rondetafelgesprek. Het gesprek ging diep in op de rol van het MKB in de energietransitie, het belang van een Nederlandse maakindustrie en de kansen en uitdagingen in het proces van industrialisatie. Onderdeel van het gesprek was de urgentie van een sterke human capital agenda, om voldoende talent te werven voor de waterstof economie. Daarnaast ging het over de waterstofeconomie die wereldwijd een flinke groei doormaakt. Niet zo gek, want waterstoftechnologie speelt een belangrijke rol in verschillende maatschappelijke thema’s. Zo draagt het niet alleen bij aan het waarmaken van de klimaatambities, maar ook aan onze energieonafhankelijkheid, duurzaam economisch herstel en groene werkgelegenheid. Des te groter is het belang van een gedeeld ecosysteem, zoals de koning dat op IPKW heeft kunnen aanschouwen. In zo’n ecosysteem werken verschillende bedrijven aan hun eigen innovaties, en worden faciliteiten en kennis gedeeld.