Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Leden in het nieuws Stedendriehoek

Lonely Planet raadt voor 2020 De Hoge Veluwe aan
Het Nationale Park De Hoge Veluwe behoort volgens Lonely Planet tot de beste plaatsen om volgend jaar te bezoeken. Nederland staat in de top 10 van de nieuwe Best in Travel en daarbij wordt De Hoge Veluwe genoemd als één van de tips. Lonely Planet raadt aan om lekker op de fiets te stappen en ook het Kröller-Müller Museum te bezoeken.

De gratis Witte Fietsen zijn volgens de gids een van de redenen om het Park te bezoeken. Dankzij de duidelijke bewegwijzering en de afwisselende landschappen krijgen toeristen in korte tijd een heel mooi beeld van de Nederlandse natuur. Het Park heeft plattegronden, folders en een website in meerdere talen. Toeristen die een rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus volgen, kunnen gebruik maken van audioguides in verschillende talen. www.hogeveluwe.nl

Hamer CO2 bewust
Hamer is actief bezig stappen te zetten richting een CO2 neutrale bedrijfsvoering. Een mooie stap is het in gebruik nemen van de eerste 100% elektrische Hamer montage bus! De komende weken onderzoekt Hamer hoe de nieuwe bus het best ingezet kan worden voor o.a. onderhoud. Ook onderzoekt Hamer de mogelijkheden om schone brandstoffen verder in hun bedrijf toe te passen.

Onderzoek naar verbetering
Dit kwartaal is hbo-student Mathijs Schmidt gestart met zijn stageonderzoek naar maatregelen om de uitstoot van CO2 bij Hamer verder te verminderen. Uit het onderzoek moet blijken welke stappen Hamer verder kan nemen om het onderhoud optimaal milieubewust uit te voeren. Denk hierbij aan manieren om de logistieke planning te optimaliseren en om efficiënter de werkzaamheden uit te voeren. Zo wordt er minder gereden en dus minder uitgestoten.
www.hamer.net/nieuws/hamer-co2-bewust

Westfalen in Nederland en België bundelen hun krachten
Sinds 1 oktober 2019 hebben Westfalen Gassen Nederland BV en Westfalen BVBA-SPRL (België) de krachten gebundeld om sterker de toekomst tegemoet te kunnen gaan en de marktpositie in de Benelux verder uit te bouwen.
Helaas nemen zij afscheid van Richard Dommerholt als algemeen directeur van Westfalen Gassen Nederland BV.  Richard heeft ruim 24 jaar op positieve en enthousiaste wijze meerdere functies binnen de Westfalen Groep in binnen- en buitenland vervuld. Hij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet.

Antoine De Boo, nu directeur van Westfalen België, is benoemd als directeur in de Benelux. Hij gaat leiding geven aan de bedrijven in Nederland en België. Antoine is reeds vele jaren werkzaam binnen de Westfalen Groep en heeft meerdere directiefuncties binnen Westfalen vervuld.
Voor de klanten verandert er weinig, de overige contactpersonen blijven gelijk en de dienstverlening blijft hetzelfde. www.westfalengassen.nl 

JPR Advocaten
Sebastiaan Vos, advocaat en partner bij JPR Advocaten, is door Brookz – platform voor bedrijfsovername – genomineerd als Overnameadvocaat van het Jaar. JPR Advocaten is super trots op de nominatie van Sebastiaan!
Hij geeft leiding aan de sectie ondernemingsrecht in Deventer en is medeverantwoordelijk voor de fusie- en overnamepraktijk van kantoor. www.jpr.nl

 

Rapport ‘Perspectieven elektriciteit uit water’
Binnen de watersector zijn er de afgelopen jaren verschillende initiatieven ontplooid voor de winning van elektriciteit uit water. Belangrijk is dat deze initiatieven een bijdrage kunnen leveren aan een grotere leveringszekerheid van elektriciteit. Veel van deze technieken hebben een innovatief karakter en worden nog niet op grote schaal in Nederland toegepast. In opdracht van STOWA, Rijkswaterstaat en IenW hebben CE Delft en Witteveen+Bos het rapport ‘Perspectieven elektriciteit uit water’ aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het ministerie van Economische Zaken. In het rapport is in kaart gebracht wat de potentie is van duurzame energie uit water voor de toekomstige energievoorziening en de effecten hiervan op het watersysteem. Uit de studie blijkt dat energie uit water in 2050 in ruim 10 % van onze vraag naar elektriciteit kan voorzien.
www.witteveenbos.com/nl/nieuws/rapport-perspectieven-elektriciteit-uit-water-aangeboden

Inburgeren doe je al 40 jaar bij Aventus
Op donderdag 10 oktober jl. heeft Aventus Educatie een feestje gevierd. Een mijlpaal. Al 40 jaar lang kunnen nieuwkomers en vluchtelingen in regio Stedendriehoek inburgeren en de taal leren bij Aventus en haar voorgangers. De onderwijsinstelling vierde dit bijzondere jubileum met de huidige cursisten, haar medewerkers en de partners in de regio. www.aventus.nl

BMD Advies Oost: ‘Waarom zou je uit Deventer gaan als ‘alle wijzen uit het Oosten’ komen!’
Eind december gaat BMD Advies Oost verhuizen, slechts 1,4 km van het oude kantoor, maar wél 8 verdiepingen hoger met een prachtig uitzicht! Aan de belangrijkste aanrijroute ‘centrum Deventer’ tref je direct het meest in het oog springende gebouw “Zeus”. Gelegen op de hoek van de Hanzeweg en Zutphenseweg. Daar beschikken zij over een moderne kantooretage met plaats voor hun adviseurs, back office, vergader- en cursusruimte. Op die plek worden de, voor BMD Advies Oost, belangrijkste ingrediënten samen gebracht. Eén omgeving waar je flexibel werkt; apart in stilte, samen in overleg en als expertgroep dicht bij elkaar. Dit alles binnen een gezellig en sfeervol decor. Een fijne werkplek voor iedereen, waar zij vanaf 2 januari 2020 aan de slag gaan. Het nieuwe adres: BMD Advies Oost, Hanzeweg 1, 7418 AW  Deventer.
www.bmdadviesoost.nl 

Ondernemers willen meer tijd overhouden voor ondernemen
Uit onderzoek* blijkt dat een ondernemer vaak voor situaties staat waar hij geen kennis van of tijd voor heeft. Een ondernemer wil doen waar hij goed in is: ondernemen.

Ondernemers liggen wakker van vraagstukken en uitdagingen als het voldoen aan wet- en regelgeving, te hoge werkdruk, burn-outklachten onder personeel en daarnaast als ondernemer ook zelf nog fysiek gezond blijven om het werk te blijven doen. Dit zijn tijdrovende uitdagingen waarbij ondernemers wel wat hulp kunnen gebruiken. Hierdoor houden zij meer tijd over voor ondernemen.

Centraal Beheer helpt ondernemers en zzp’ers door concrete zakelijke diensten en oplossingen aan te bieden via de Ondernemerswinkel. Hierdoor hoeven ondernemers niet meer zelf te zoeken naar de beste expertise. Mogelijke diensten zijn: zakelijk juridisch advies, incassodiensten, hulp bij burn-out klachten van personeel en ICT-beveiliging. Maar ook elektrakeuring en zakelijke pechhulp on demand.

*Onderzoek door Ipsos in januari 2019 in opdracht van Interpolis.

www.centraalbeheer.nl