Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Leden in het nieuws

Samenwerking Aventus en Go Ahead Eagles
Aventus en Go Ahead Eagles intensiveren de samenwerking op sportief en onderwijskundig gebied.
Onderwijsinstelling en profvoetbalclub willen elkaar versterken voor stages, levensechte opdrachten, duurzame vraagstukken en scholing van voetballers.

Op vrijdag 4 oktober vond in De Adelaarshorst de symbolische aftrap van deze samenwerking plaats. “Met dit convenant willen we intensief elkaars kwaliteiten benutten en een maatschappelijke meerwaarde creëren voor de regio Stedendriehoek”, aldus Ellen Marks, lid van bestuur bij Aventus.

www.aventus.nl

Nieuwe aanwinst Kuiphuis Kraanverhuur
De nieuwe krachtpatser is geleverd door Spierings Mobile Cranes uit Oss bij Kuiphuis.
Maar liefst 18 ton maximaal en op 50 mtr nog 2500 kg!
Deze nieuwe machine is vrijwel uniek in Nederland voor de hijskraanverhuurmarkt.
Grote bouwwerken, zware prefabbeton werken behoren tot de voor de hand liggende werkzaamheden, maar toch is hij rendabel inzetbaar vanaf 1 week werk. Dit maakt de nieuwe krachtpatser voor Kuiphuis tot een multifunctionele kraan.

De hijstabel en meer informatie: www.kuiphuis.nl/hijskranen/sr50-hd
Promo film: https://youtu.be/P7wfqlcYKNI


Construction Demo
Witteveen+Bos ontwikkelt voortdurend expertise op het gebied van digital construction. Zo werken we onder andere samen met De Gasfabriek in Deventer en de internationale procesautomatiseerder ABB aan nieuwe toepassingen van robots voor de bouw.

In De Gasfabriek is daarom tijdelijk een robotarm opgesteld als demonstratiemodel. Neem vooral binnenkort eens een kijkje bij deze robotarm! Witteveen+Bos gaat graag in gesprek over de bouwvragen waarmee wij met onze digital construction-kennis kunnen helpen. Daarnaast vertelt ir. Marijn Bruurs op 13 november 2019 tijdens het Deventer Science Café meer over de techniek en de impact ervan op de bouwsector.

Iedereen is welkom, kijk op www.sciencecafedeventer.nl voor meer informatie.

www.witteveenbos.com/nl


Hollander Techniek viert 45-jarig bestaan
Op 22 oktober bestond Hollander Techniek 45 jaar. Opgericht in 1974 door wijlen Jan Hollander, heeft het van oorsprong Apeldoornse familiebedrijf zich ontwikkeld tot een allround technisch integrator. Gestart als eenmanszaak met het verzorgen van kleine technische aanpassingen bij diverse klanten, biedt Hollander Techniek nu technische totaaloplossingen in verschillende markten.

Na Apeldoorn werd in 1991 de tweede vestiging geopend in Almere. In 2002 werd een derde vestiging in Amersfoort geopend, vooral gericht op retailtechnieken en winkelautomatisering. In 2009 is de vierde vestiging geopend in Almelo waar volledige turnkey-robotoplossingen worden ge-assembleerd.

De eigen praktijkschool van Hollander Techniek, onderWERKwijs, is in augustus 2011 gestart. Met een uitgebreid opleidingsprogramma wordt de kennis en kunde van monteurs in opleiding (BBL’ers) én  van eigen medewerkers op een hoog niveau gehouden. In 2018 werd Hollander Techniek door SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving.

www.hollandertechniek.nl


KPMG Cyber Safe Day
“Op 4 oktober vond voor de derde keer de jaarlijkse Cyber Safe Day plaats van KPMG.  Zij zijn bijzonder trots om te zien dat dit initiatief elk jaar blijft groeien – van 7 scholen vorig jaar naar maar liefst 15 scholen dit jaar. Dit jaar waren ze onder andere te vinden op de basisschool de Dolfijn in Heino en de Prins Willem Alexanderschool in Maurik.

Ook zijn ze nog naar de middelbare school De Breul geweest in Zeist. Dankzij 28 enthousiaste collega’s hebben ze in heel het land in één dag meer dan 1.200 scholieren/studenten bereikt. Dit geweldige evenement stelt KPMG in staat om kennis te delen en onze samenleving te verbeteren door het veiliger te maken voor de jeugd.

Volgend jaar is er opnieuw een Cyber Safe Day!

www.kpmg.nl


DEAC Flying Testbed aangekomen op Teuge Airport
Vanaf donderdag 17 oktober is het DEAC Flying Testbed gebaseerd op Teuge Airport. Het toestel is een tweemotorige Cessna 337 Skymaster uit 1972. Naast de piloot kunnen 3-5 passagiers mee. DEAC, het Dutch Electric Aviation Centre, gaat na uitgebreide nulmetingen en grondproeven de Skymaster hybride maken. Het vliegtuig heeft twee motoren achter elkaar. De achterste conventionele motor wordt vervangen door een elektrische. Dit gebeurt onder leiding van studenten en medewerkers van de Technische Universiteit Delft. Studenten van het Deltion College uit Zwolle gaan het onderhoud aan het vliegtuig verzorgen. Een elektromotor is schoner, stiller en zuiniger dan een conventionele motor. Het elektrificeren van de Skymaster is een van de onderzoeksprojecten van DEAC. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (Aviation Academy) kijken ook naar de impact van elektrisch vliegen op regelgeving, onderhoud en infrastructuur. Initiatiefnemers van DEAC zijn Teuge Airport en de Cleantech Regio. Kijk voor meer informatie op www.deac-teuge.nl.

www.teuge-airport.nl

 

Ronald Plug (links) van Plusleven BV en Sylvia Lisapaly-de Winkel van Sylryk Projectmanagement

Sylryk Projectmanagement valt in de prijzen!
De pitch die Sylvia Lisapaly–de Winkel donderdag 17 oktober jl. heeft gehouden voor de Economische Alliantie is bekroond met de tweede prijs!  Samen met Ronald Plug presenteerde Sylvia de propositie voor het verduurzamen van wijken met gespikkeld bezit (huur- én koopwoningen) van sociale woningbouw. Een zeer belangrijk aandachtspunt tijdens het ontwikkelen van deze propositie om wijken gasloos te maken is de filosofie van Plusleven. Natuurlijke bronnen, mits goed opgewekt, zijn onuitputtelijk. Daardoor is besparen op fossiele brandstoffen niet meer aan de orde.

Op dit moment wordt deze propositie uitgewerkt voor een wijk in Capelle aan den IJssel voor 116 grondgebonden sociale huurwoningen en 38 (sociale) koopwoningen. Een project waarbij veel stakeholders betrokken zijn.

www.sylryk.nl