Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat

Lobby N35 weer op de kaart

Al lange tijd maakt VNO-NCW Regio Zwolle zich hard voor de verbreding en aanpassing van de N35. De weg is een belangrijke verbinding tussen de regio’s Zwolle en Twente én van groot belang voor omwonenden en ondernemers uit de regio.

Na een eerste toezegging met brede steun van de Tweede Kamer voor een flinke investering, kwam medio dit jaar het bericht dat er een streep door de plannen ging. Afgelopen zomer schreef VNO-NCW Regio Zwolle samen met de Provincie Overijssel en samenwerkende partners daarom een brandbrief naar minister Harbers. Met succes: Er komt in ieder geval weer (potentieel) geld vrij voor de rondweg bij Mariënheem.

Laurens de Lange, provinciaal voorzitter en regiovoorzitter VNO-NCW Zwolle blijft hameren op het belang van de aanpak voor de N35: “De eerste stap is gezet met de toezegging om de N35 bij Mariënheem aan te pakken. Maar de originele toezegging van ruim 100 miljoen ligt nog steeds niet op tafel. Daar blijven we keihard voor lobbyen: de N35 is naast een héle gevaarlijke weg, ook een weg die de regio Zwolle met regio Twente verbindt. En dus van essentieel belang voor alle inwoners en bedrijven uit de regio.”

Tijdens diverse verkiezingsdebatten op RTV Oost heeft Laurens de Lange kandidaat-kamerleden hierop aangesproken:  “Onze lobby blijft doorgaan, óók nu er een demissionair kabinet zit of wanneer er een volgende coalitie komt.”