Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Logistiek makelaars op weg naar schoon goederenvervoer

30-03- 2023 – Steeds meer ondernemers gaan voor slimme en schone logistiek. Ze zoeken oplossingen om het logistieke proces te verbereen en verduurzamen. In Gelderland zijn inmiddels 6 logistiek makelaars actief. Zij komen graag langs voor een gratis adviesgesprek op maat.

Voor organisaties die kilometers maken
Logistiek verduurzamen staat bij steeds meer bedrijven hoog op de agenda. Vooral door klimaatafspraken en het leefbaarder maken van binnensteden. Slimme en schone logistiek is interessant voor alle organisaties die kilometers maken, zoals:
– logistieke bedrijven, verladers, vervoerders;
– bouwbedrijven en toeleveranciers;
– servicebedrijven en dienstverleners;
– afvalinzamelaars en -verwerkers.

Schonere kilometers
Met slim en schoon goederenvervoer willen we Gelderland bereikbaar houden. En de uitstoot van CO2 en andere emissies verminderen. De logistiek makelaars adviseren bedrijven over het maken van minder én schoner gereden kilometers. Denk bijvoorbeeld aan de overstap naar elektrische voertuigen, het tanken van schone brandstof of het digitaliseren van processen. Om logistiek over water en spoor te stimuleren, worden ‘modal shift makelaars’ ingezet. Want vervoer van goederen via de binnenvaart of het spoor is schoner en vermindert verkeersdrukte op de weg.

Actief in alle regio’s 
De logistiek makelaars zijn actief in alle Gelderse regio’s en hebben allemaal een eigen werkgebied.
– Mark Luikens: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen
– Michel Oldenburg: Rivierenland en Noord-Veluwe
– Pieter Keeris: Regio Foodvalley
– Christiaan Zweers: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en Achterhoek
– Freek Boele: Regio Stedendriehoek
– Eric Oomen: modal shift makelaar voor heel Gelderland

Ze zijn op de hoogte van alle subsidies (o.m. de subsidie voor schoon bouwmaterieel die vanaf 9 mei is aan te vragen)  en denken mee over duurzame oplossingen. En een haalbare businesscase, met een blijvend effect die vaak kostenbesparend is.
Wil je een afspraak maken met een logistiek makelaar? Mail dan naar logistiekmakelaar@gelderland.nl.

Christiaan Zweers: “De transitie naar verduurzaming van de mobiliteit is complex. Door onze ondersteuning nemen we organisaties stap voor stap mee in dat traject, zoals we nu doen bij LGI Eijgenhuijsen uit Ruurlo.”

 

Marcel Reurink, LGI Eijgenhuijsen: “Je kan gebruik maken van de beschikbare kennis, waaronder die van de Provincie. En er is grote mate van bereidheid om deze te delen en ons als ondernemers verder te helpen.”