Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Maak kennis met het DEP: Economisch Perspectief

In een wereld die steeds complexer wordt, krijgen ondernemers de komende decennia te maken met ingrijpende economische en sociale veranderingen. Die veranderingen liggen onder meer op het gebied van demografie, urbanisatie, technologie, klimaatverandering en economische macht verschuivingen. Een gevolg van deze megatrends is dat in de maatschappij de behoefte aan vertrouwen verder toeneemt. Dat realiseerden de ondernemersverenigingen in Deventer zich ook. Zij zochten een samenwerking met de gemeente Deventer en onderwijs. Deze samenwerking is beklonken in het Deventer Economisch Perspectief (DEP), een strategisch samenwerkingsverband van het georganiseerde bedrijfsleven, de gemeente Deventer en het onderwijs, die zich inzet – naast bestaande samenwerkingsverbanden – om krachten en initiatieven te bundelen voor de economisch ontwikkeling en groei van werkgelegenheid van Deventer. Ook VNO-NCW-Stedendriehoek is met bestuurslid Pascal Hulsegge vertegenwoordigd in het DEP.

Op 12 februari 2019 heeft DEP haar plannen tijdens het DOE event kenbaar gemaakt. Het DEP heeft de focus op drie pijlers, te weten, de slimme campusstad, werklocaties van de toekomst en verbindende kennisstad. Bij deze laatste pijler staat “human capital” in de techniek- en ict-sector centraal. Een thema dat VNO-NCW-Stedendriehoek ook in haar meerjarenprogramma hoog op de agenda heeft staan. VNO-NCW-Stedendriehoek zal samenwerken met het DEP op de thema’s die niet alleen van belang zijn voor goede economische groei in Deventer maar ook in de Stedendriehoek. Benieuwd naar het DOE event? Bekijk hier de foto’s.
Met ruim 400 deelnemers was het een succes en hebben de organisatoren besloten het in 2020 wéér te organiseren: houd daarom de 2e dinsdag van februari alvast vrij!

Contact
Heb je ook goede initiatieven die aansluiten op de thema’s van het DEP? Leg die dan bij ons neer zodat ons bestuurslid deze initiatieven kan meenemen in het overleg binnen het DEP. Dit kan door contact op te nemen met Christian Lorist, regiomanager VNO-NCW Stedendriehoek, telnr. 06 – 515 550 21.