Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Merijn Klarenbeek wint JM Ondernemer van het Jaar verkiezing

Merijn Klarenbeek, lid van Jong Management kring Utrecht, is verkozen tot JM Ondernemer van het Jaar 2020. Tijdens de finale op 14 oktober wist Merijn met zijn pitch over zijn onderneming Elitac Wearables de jury te overtuigen en kreeg hij de voorkeur boven de andere finalisten, Thijs Putman (Studyportals/kring Eindhoven), Simone Keijzer (Gearbox Innovations/kring Westland) en Bert Rijk (Aurea Imaging/kring Utrecht).

‘Dit is echt leiderschap’
De trotse winnaar ontving de prijs uit handen van Daan Lammers, voorzitter Jong Management. ‘Het was voor de jury een zeer lastige taak om uit deze finalisten een winnaar te kiezen. Het zijn alle vier inspirerende en succesvolle ondernemers. Ze zijn een mooie afspiegeling van onze vereniging’, aldus Daan Lammers. ‘Merijn Klarenbeek is het levende bewijs van immens grote persoonlijke en zakelijke groei. Hij heeft het gedurfd om naar voren te stappen en het bedrijf over te nemen op het moment dat het bedrijf dat nodig had.

Hij is een CEO die operationeel actief is, zet de strategie uit, onderhoudt de relatie met investeerders, partners en klanten en is eindverantwoordelijk voor alles wat er binnen Elitac Wearables gebeurt. Dat is echt leiderschap. Daar heeft hij de titel gewonnen.’

Merijn Klarenbeek, Founder en Director Elitac Wearables in Utrecht
Elitac Wearables, het bedrijf van Merijn Klarenbeek ontwikkelt betekenisvolle wearables waarbij elektronica en textiel worden geïntegreerd. Het is gespecialiseerd in haptische feedback wearables waarbij trilelementen worden gebruikt om de gebruikers informatie te laten voelen met hun tastzintuig. Een voorbeeld is de BalanceBelt, een wearable die mensen met ernstige evenwichtsstoornissen helpt hun evenwicht te vinden.

‘Ik ben blij verrast want ik had geduchte tegenstanders en heb veel bewondering voor de andere finalisten. Een van mijn doelen is om met Elitac Wearables bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van mensen. Dit doen we op dit moment op kleine schaal voor mensen met een evenwichtsstoornis. Naast de groeimogelijkheden die binnen deze groep mogelijk zijn wil ik wearables ontwikkelen voor andere groepen waarvan ik overtuigd ben dat we de kwaliteit van leven kunnen verbeteren, zoals blinden/slechtzienden, parkinsonpatiënten en ouderen met groot valrisico. Het winnen van de titel motiveert me nog méér om me in te zetten en ons doel te bereiken.’

Merijn Klarenbeek mag zich een jaar lang JM Ondernemer van het Jaar noemen, een titel die hij overneemt van Iris Zonneveldt, CEO van Treams en winnaar van 2019.