Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Miljoenenontbijt Utrecht: ‘We wachten in Nederland tot vijf voor, misschien wel vijf óver twaalf als het gaat om grote vraagstukken. We hebben echt een nieuw kabinet nodig.’

24-09-2021 – Ook dit jaar vond Hét Miljoenenontbijt voor de regio Utrecht op 24 september 2021 online plaats. Vanuit de studio gingen Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Marieke Blom (hoofdeconoom ING), Robert Strijk (Lid Economic Board Utrecht) en Renate de Lange (lid raad van bestuur PwC) met elkaar in gesprek over de Miljoenennota en de gevolgen voor ondernemers.

Als eerste gaf Marieke Blom een toelichting op de (macro-) economische aspecten van de Miljoenennota. Ingrid Thijssen gaf aansluitend haar reflectie op Prinsjesdag en de Miljoenennota:
“We wachten in Nederland tot vijf voor, misschien wel vijf óver twaalf als het gaat om deze grote vraagstukken. We hebben echt een nieuw kabinet nodig, en het liefst een meerderheidskabinet. Er is beleid vanuit visie nodig. Dat is er nu niet en daarmee valt er veel stil”, aldus Ingrid Thijssen.

Tijdens deze editie van Het Miljoenenontbijt Utrecht zijn alle tafelgasten het eens over het feit dat de grote vraagstukken van de woningmarkt, energie, stikstof en onderwijs niet voldoende worden opgepakt in de beleidsarme Miljoenennota.

Tijdens het tafelgesprek stonden de thema’s digitalisering en verduurzaming centraal. De innovatieve ondernemers, Andries Vlot van TSN Groen uit Houten en Marc Nieuwland van Newasco uit Amersfoort, toonden via een filmpje de innovatieve activiteiten op het gebied van verduurzaming en digitalisering waarmee zij in hun mooie bedrijven bezig zijn.

Hét Miljoenenontbijt Utrecht is georganiseerd door VNO-NCW Midden in samenwerking met PwC, ING en de Economic Board Utrecht (EBU).

Contactpersoon: Helga Brenninkmeijer, 06-11351745.